malheureux Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witam. Co sądzicie o pokrowcach żelowych? Zastanawiam się czy dobrze byłoby kupić sobie taki pokrowiec na siodełko, gdyż mam siodełko Accent Derry i mimo wielu przychylnych opinii na jego temat dla mnie nie jest zbyt ergonomiczne. Jak dla mnie kupowanie ciągle nowych siodełek i szukanie tego wygodnego mija się z celem i jest wyrzucaniem pieniędzy, tym bardziej, że nie wiem zupełnie czym kierować się przy zakupie siodełka (na pewno nie opiniami innych) i mam w tę zimę dużo wydatków bo muszę wymienić cały napęd. Jedna rzecz, jaka mnie martwi to trochę głupi wygląd, nie wiem jak by wyglądało to cudo na moim siodełku. Kiedyś jechałam z takim panem spotkawszy się na trasie i właśnie miał takowy pokrowiec. http://allegro.pl/zelowa-nakladka-na-siodelko-rower-gel-rowerowe-i2676189669.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelllo Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Patrzac na Twoje siodło i na kształt pokrowca to nie mam pojecia jak sensownie miało by byc to zamocowane-domyslam sie ze mocowanie odbywa sie za pomoca zaciagniecia sznurka czy jakos tak Pokrowiec jak do kanapy a siodełko waskie.Obawiam sie ze moze Ci cały pokrowiec jezdzic na siodle.To juz chyba lepiej szukac wygodnego siodła. Moze poprostu mniej ergonomiczne a jakies szersze typu kanapy velo gel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malheureux Napisano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Zdecydowanie wolałabym jakieś węższe. Mój problem z niewygodnym siodełkiem to taki bardzo kobiecy jest. Jeśli chodzi o tyłek to to siodło mi odpowiada, twardość jest ok, ale boli mnie i uciska bardziej w przedniej części podwozia, chyba każdy wie o co chodzi. Jeżdżę na rowerze mtb, a nie na jakimś turystycznym i właśnie ten pokrowiec na pewno popsułby wygląd i nie wiem co robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelllo Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Wolała bys węższe?No to pokrowiec chyba odpada bo Ci je jeszcze poszerzy.Pokrowiec dałby ulge raczej Twojej tylnej czesci a nie przedniej. Co o wygladu to bankowo bedzie wygladało jak g.. w lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Te pokrowce są beznadziejne. Nie pasują do większości siodełek ( tylko do tych ze składaków) i ssówają się podczas jazdy na boki . Osobiście nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voit Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 ... twardość jest ok, ale boli mnie i uciska bardziej w przedniej części podwozia, chyba każdy wie o co chodzi. Jeżdżę na rowerze mtb, a nie na jakimś turystycznym i właśnie ten pokrowiec na pewno popsułby wygląd i nie wiem co robić. Spróbuj pokombinować z polożeniem siodła, jeśli gniecie z przodu to pochyl do przodu. Reguluj zawsze w niewielkim zakresie i testuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malheureux Napisano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2012 To jednak zrezygnuję z tego pokrowca. Kiedyś ktoś polecał siodełko charge ladle ale w Polsce nie można go dostać, ponoć dla kobiet jest bardzo wygodne, chociaż ja to nie każda kobieta. Ustawiałam to siodełko, lepiej mi było jak ustawiłam przodem troszkę do góry, ale potem znów problem powracał.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.