papanf Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 pisadam hayes sole (hydrauliczne) przedwczoraj umylem rower pod biezaca woda, pod bardzo malym cisnieniem. wczroaj wyciagam probuje zahamowac-efekt taki sam jak na 10-ltnich vkach w makrokeszu. w ogole nie hamuje lecz spowalnia ,klamka chodzi strasznie miekko -do kitu :/ znajomi mowia ze zapowietrzone i abym odpowietrzyl...tak, tylko JAK?! do serwisu niebardzo mi sie chce bo mam do niego 300km :/ czy ktos moglby mi napisac instrukcje jak odpowietrzyc hamulce. tylko prosze o bardzo dokladna instrukcje ,tak na chlopski rozum, jak dla amatora ,bo nigdy wczesniej takiego czegos nie robilem ;/ serdeczie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torn Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 http://www.hayesdiscbrake.com/suport_downloads.shtml W instrukcji na stronie 4 masz opis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 ojojojoj... a nie ma....prostszej metody ;/ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 papanf - 328 postów napisanych i błąd w pisaniu tematu - wstyd To tylko ostrzeżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 a ja chciałbym wiedzieć (na przyszłość) jak się odpowietrza Deore 535, jakie są potrzebne narzędzia do tego i ile te narzędzia kosztują. Jeśli możecie podać link z opisem po polsku ze zdjęciami (ewentulanie po ang) i opisać własnymi słowami to byłbym bardzo wdzięczny. z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 juz 20% coraz wiecej i wiecej po prostu wdarl sie taki chochlik i zle napisalem. fryta, dociagnij mi do 40% to tak jak wodka, bede mial sie czym pochwalic przed kolegami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 dociagnij mi do 40% to tak jak wodka, bede mial sie czym pochwalic przed kolegami Tylko ty i moderatorzy widzą ile masz %, inni użytkownicy już nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 ojojojoj jaka szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 to co z tym odpowietrzaniem deore?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Co do hayes sole .Mam a właściwie dostałem od syna hayesa (ukłon w jego strone ) skan z gazety gdzie były fotki i w bardzo prosty sposób napisane jak sie odpowietrza hample hayes.Chcesz napisz na priva mial posle ci to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 mi możesz też przesłać. lenoxs@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość maTio Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 przeslij mi tez bo mam ten sam problem z sole mój meil : fullsporter@gmail.vom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gacek Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 ja tez bardzo prosze gacek_cm@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torn Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Co do hayes sole .Mam a właściwie dostałem od syna hayesa (ukłon w jego strone ) skan z gazety gdzie były fotki i w bardzo prosty sposób napisane jak sie odpowietrza hample hayes.Chcesz napisz na priva mial posle ci to Jak możesz to wystaw te skany na imageshack.us i podaj linki w temacie thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 to i ja bym baaardzo poprosił. mbyp22@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Tu macie skany ale przez to że max rozdzielczość 1024 literki sie zrobiły troche niewyraźne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 da się czytać! Big thx! Pozdrawiam! ha! jestem po pierwszym odpowietrzaniu w życiu:) efekt? jest gorzej niż było...zalałem klocki i tarczę...nie wpadłem że jak ciężko idzie to śrubkę od zacisku trzeba troszkę mocniej wykręcić...i tym sposobem wężyk mi wystrzelił i dostałem dotkiem po oczach...no i rewelacja:) Jutro znowu spróbuję Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Hehehe znaczy nie nudzisz się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 jutro pokaże moim heblom! ale to teoretycznie proste jak konstrukcja bata. tylko cholera wie czy już przelałem cały płyn. ciężko to oszacować...a i mam pytanko. jak zmieszam dot 4 z dotem 3 to coś się stanie? nie wiem jaki jest standartowy w hayesach ale do swoich kupiłem dot 4. Póki co nic nie wybuchło a kolor mają identyczny. może mi roweru nie zje:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Kwietnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 juz 20% fryta, dociagnij mi do 40% to tak jak wodka, bede mial sie czym pochwalic przed kolegami Uwazaj abys nie dociagnał do spirytusu :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 już se odpowietrzyłem heble...uwaga na przyszłość!! nie kręćmy kółkiem i nie wkładajmy rąk pomiędzy tarcze! wiem to oczywiste, ale uważajcie!! ostre jak sk... No i mam szwy na palcu... Może ja je zaniosę jednak do serwisu? Ale na szczęście w prawej ręce a jestem lewo więc jak mi trochę ręka przestanie tak wstrętnie pulsować to biorę się dalej. Kurna! To sie robi sport ekstremalny! Ale sierota jestem nie ma co:( Na same święta...F**k:( No ale nic do 3 razy sztuka...szkoda że z jazdy nici na parę dni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Czy ja dobrze zroumiałem ?? Zaciołeś się tarczą hamulcową :034: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 tak. ale zaciąłem to mało powiedziane:) tzz wsadziłem rękę oczywiście nie specjalnie...zsunęła mi się a kółko kręciło się akurat no i tarcza mi się zatrzymała na ręce:( trochę mi skórki urwało...Swoją drogą to duża siła jednak działą bo koło się kręciło z 5 na godzinę może! a rękę mam pocharataną. ale teraz już odpowietrzyłem. mam tylko pytanie. bo zalałem dotem całą okolicę...to co mogłem to wytarłem, ale klocków nie chciało mi się wyciągać. to się wytrze? bo tarcz wymyłem cifem i jest cacy. muszę wyciągnąć klocki i je wyczyścić?? ale w zasadzie nie zraziłem się bo mogłem tego łatwo uniknąć. to już i tak jak ustawiałem zacisk i ampulik się zsunął a koło się kręciło żeby sprawdzić czy nic nie ociera...ale pewnie nawet jakby stało i trafiłbym na tą ostrą ściankę to i tak bym się pocharatał. już nie pierwszy raz tarcza mnie atakuje:( kiedyś tez jak dokręcałem tarczę do piasty torx mi się zsunął i też się skaleczyłem. ale nie tak mocno jak teraz:( ale spoko mam nauczkę na przyszłość. nawet nie boli a laski lecą na blizny:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Nie chce cie widzieć po goleniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 mam maszynkę elektryczną. na szczęście:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.