CzlowiekMajakXC Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 Witam Planuje zakup nowych kółek i nie mam pojęcia jakie wybrać, dlatego zwracam się do Was z prośba. Ważę ok. 110 kg, jeżdzę większość w lesie. Problem to hamulce, wszędzie gdzie nie zobaczę to tylko disc i disc, a ja potrzebuje obrabiane CNC do V-ałek ponieważ w najbliższym czasie i tak nie będę zakładał hampli. Byłbym wdzięczny za podrzucenie mi jakiejś nazwy, żebym przynajmniej wiedział czego szukać bo na kołach się po prostu nie znam. Cena jak w temacie do ok. 400-450 zł z ewentualna przesyłką. z góry dzięki pozdrower:)
PKDeath Napisano 5 Października 2012 Napisano 5 Października 2012 Ależ proszę bardzo http://www.bikestacja.pl/kola-opony-kola-bikestacja-kola-skladane-kola-hamulcow-brake-c-296_793_38_102_129.html Do wyboru do koloru, polecam te.
CzlowiekMajakXC Napisano 6 Października 2012 Autor Napisano 6 Października 2012 Ależ proszę bardzo Koła do hamulców V-BRAKE - Sklep rowerowy - bikestacja.pl Do wyboru do koloru, polecam te. Dzięki wielkie za tą stronkę drogą eliminacji wyłoniłem trzy modele: Koła Shimano Deore 590/ Rigida ZAC 21 26''/ Champion - bikestacja.pl Koła Novatec NT-751/NT-802/ Rigida ZAC 21 26''/ Race - bikestacja.pl Koła Novatec NT 802/NT 751 / Mavic XM 317 / Leader/ DT 1913g - bikestacja.pl jak myślicie, które wybrać? przypominam, że waże 110kg aha i chyba do wszystkich bedą pasowały opony Geax Saguaro 2.0, prawda ?
PKDeath Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 1. Jeśli chodzi o piasty to polecam te novateci - mam od ponad 2 lat i są bezobsługowo dobre. 2. Co do obręczy to poszukaj po prostu która z nich ma większe obciążenie dopuszczalne 110 to nie tragedia, o ile nie będziesz na tych kołach za mocno szarżował na zjazdach i dropach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.