monk26 Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Witam! niedawno zakupiłem po promocyjnej cenie rower jak w tytule. Problem polega na tym, że tylny hamulec był rozmontowany a ja nie mam pojecia jak założyć linki aby wszystko sprawnie działąło.... znalazłem zdjęcia tego roweru w internecie ale każde jest robione z drugiej strony i nie widać co do czego jest mocowane:( jeśli ktoś wie proszę o pomoc jak to zamontować żeby działał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artofnois Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 tak to wygląda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monk26 Napisano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2012 tak to wygląda ? tak w tym miejscu wiem jak połączyć chodzi mi jak ta linka jest dalej poprowadzona ( chodzi mi patrząc na zdjęcie kierunek dół) czy jest przymocowana do czegoś??? sprawdz kolego zdjęcie ktore ja dodałem chodzi mi o ten zaznaczony obszar na czerwono linka wygląda na naciądniętą a ja nie wiem w którym miejscu ją przykręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Ta linka z czarnym pancerzykiem to jest linka przerzutki i nie prowadzi do hamulca. Czy po lewej stronie wahacza jest jakaś opora pancerza? Moim zdaniem w tym rowerze dużo łatwiej będzie zamontować hamulce v-brake. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artofnois Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Daj zdjęcie z drugiej strony - nieco bliżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monk26 Napisano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Ta linka z czarnym pancerzykiem to jest linka przerzutki i nie prowadzi do hamulca. Czy po lewej stronie wahacza jest jakaś opora pancerza? Moim zdaniem w tym rowerze dużo łatwiej będzie zamontować hamulce v-brake. tak zgadza się po prawej linka przerzutek ale po lewej już nie,wieczorem wstawię kilka dokładnych zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monk26 Napisano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2012 przesyłam zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monk26 Napisano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2012 jakieś propozycje z montażem linki? na jakiej zasadzie działa ten hamulec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artofnois Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Tak jak pisał adriansocho - lepiej wstawić Vbrakea -mniej pierdaczenia się z montażem. Tylko jak masz klamki od canti to Vbreka średnio pociągną ( gumowa klamka). Masz schemat zbliżony do twojego mocowania. canti.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.