Skocz do zawartości

[niesprawny hamulec] problem z montażem hamulca w rowerze pro flex 550

monk26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! niedawno zakupiłem po promocyjnej cenie rower jak w tytule.

Problem polega na tym, że tylny hamulec był rozmontowany a ja nie mam pojecia jak założyć linki aby wszystko sprawnie działąło....

znalazłem zdjęcia tego roweru w internecie ale każde jest robione z drugiej strony i nie widać co do czego jest mocowane:( jeśli ktoś wie proszę o pomoc jak to zamontować żeby działał

post-159401-0-70058200-1349380861_thumb.jpg

tak to wygląda ?

tak w tym miejscu wiem jak połączyć chodzi mi jak ta linka jest dalej poprowadzona ( chodzi mi patrząc na zdjęcie kierunek dół) czy jest przymocowana do czegoś??? sprawdz kolego zdjęcie ktore ja dodałem chodzi mi o ten zaznaczony obszar na czerwono linka wygląda na naciądniętą a ja nie wiem w którym miejscu ją przykręcić

Ta linka z czarnym pancerzykiem to jest linka przerzutki i nie prowadzi do hamulca. Czy po lewej stronie wahacza jest jakaś opora pancerza? Moim zdaniem w tym rowerze dużo łatwiej będzie zamontować hamulce v-brake.

tak zgadza się po prawej linka przerzutek ale po lewej już nie,wieczorem wstawię kilka dokładnych zdjęć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...