dalasss Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 Witam wszystkich. Kupiłem ostatnio amortyzator Amortyzator 26 M-Wave BLAST 1 cal 240/130mm czarny | Części rowerowe \ Amortyzatory | Internetowy Sklep Rowerowy - RowerTak.pl Był oczywiście za twardy, praktycznie nie dało rady zmusić go do pracy. Wyciągnąłem więc dwa elastometry i jedną sprężynę dzięki czemu stał się o wiele miększy i całkiem fajne działa. Zastanawiam się jeszcze czy jest sens zalewać go olejem czy to bez znaczenia bo i tak nic nie pomoże? Chodzi mi o płynniejsze działanie. Dzięki za odpowiedzi.
redbull1 Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 cos tam na pewno bedzie lżej chodził ale od dołu może olej uciekać i być może przy mocniejszym naciśnięciu go będzie słychać odgłoś chlapania w środku
Tedolf Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 tylko pamiętaj aby nie przesadzić z olejem.
Mod Team michuuu Napisano 4 Października 2012 Mod Team Napisano 4 Października 2012 Jeżeli podłe uszczelki to olej będzie również wyłaził górą.
rzezniol Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 Jest odpowiedni temat o zalewaniu i tam powinno być skierowane to zapytanie ... http://www.forumrowerowe.org/topic/1454-tuning-zalewanie-olejem-amora/ Tego amorka bym nie zalewał jest wysoce prawdopodobne że dół goleni nie będzie trzymał szczelności ... z tego co widzę po fotach to tylko zagniecione stalowe rury i do tego z otworem aby miała gdzie woda uciekać. Pozdro
Mod Team mrmorty Napisano 4 Października 2012 Mod Team Napisano 4 Października 2012 jest osobny temat poświęcony zalewaniu - polecam lekturę zamykam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.