Atomek12 Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Witam ostatnio kupilem mojemu dziecku rower . Syn odkręcil wentyl który bym przykręcony do siłownika amortyzatora Look , Siłownik opadł i pompowanie zwykłym powietrzem nic nie pomaga . Co w takiej sytuacji mozna zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiz1 Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Zwykłym powietrzem? Po prostu za małe ciśnienie. Ja sam przerobiłem ciśnieniomierz do kompresora i "biję" 5,5 Bar'a. Najlepiej do serwisu i tak użyczą Ci pompkę wysokociśnieniową (Zwykła z tego co pamiętam pompujesz jakieś 3 Bar) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atomek12 Napisano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Zwykłym powietrzem? Po prostu za małe ciśnienie. Ja sam przerobiłem ciśnieniomierz do kompresora i "biję" 5,5 Bar'a. Najlepiej do serwisu i tak użyczą Ci pompkę wysokociśnieniową (Zwykła z tego co pamiętam pompujesz jakieś 3 Bar) Mieszkam koło warsztatu samochodowego . Właściciela znam bardzo dobrze ma bardzo potęzną spręzarkę . Ile najlepiej Barów nabić w taki amortyzator ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Kupiłeś dziecku rower z pantografowym amorkiem Looka?????? Gdzie Ty znalazłeś ten wynalazek? Ten amorek ( jeśli to ten o którym myślę ) to Look Fournales i pracowały one w zakresie ciśnień od 145 do 246 PSI ( 10 do 17 bar). IMO próby pompowania kompresorem mogą się skończyć tragicznie dla tak wiekowego amorka. Podjedź do sklepu rowerowego i niech go napompują pompką do amortyzatorów. Zakres ciśnień wygląda następująco : waga rowerzysty poniżej 65 kg- ciśnienie między 10 a 13 bar waga rowerzysty między 65 a 85 kg- 11,5 do 14,5 bara waga rowerzysty powyżej 85 kg- 13 do 16 bar Podczas pompowania komory amorek musi być ustawiony pionowo z zaworem na górze i bez obciążenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.