diabel75 Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Witam, Na wstępie chciałem się przywitać, gdyż jestem nowym użytkownikiem forum. Postanowiłem po 15-tu latach wrócić trochę do roweru. Przymierzyłem Cube Attention 2012, przypasowała sylwetka na nim, przypasował wygląd i kupiłem. Teraz do rzeczy, mam zamiar zmienić amortyzator na inny ponieważ oryginał czyli Rock Shox XC 28 TK jest dla mnie za twardy, ważę 60 kg. Amortyzator pracuje tylko w 50% zakresu. Upatrzyłem sobie Epicona 100mm z tego roku, ale nie wiem czy nie zaburzę geometrii roweru. Napiszę jeszcze ze jeżdżę tylko po górkach i przydarzają się ostre zjazdy pod 50 km/h na godzinę po niezłych wertepach. Mam nadzieję że specjaliści z forum doradzą co można założyć do tej ramy. Mogę na amortyzator wydać około 800, no 900 złotych. Tak na marginesie dodam że hamulce już wymieniłem na SLX z tego roku, więc rowerek poddawany jest lekkim modyfikacją :-). Za wszelkie podpowiedzi i wskazówki serdecznie dziękuję. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Czemu miałbyś zaburzyć geo? Skoro to też widelec 100mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diabel75 Napisano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Czemu miałbyś zaburzyć geo? Skoro to też widelec 100mm. Czyli każdy amortyzator, który ma skok 100 mm będzie pasował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Tak, będzie pasował. W tej cenie można dostać nawet Axona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diabel75 Napisano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Dzięki, właśnie co do geometrii myślałem, źe są jakieś niuanse ktore mają wpływ na geometrię, co do axona to wynika z opisów róźnych sprzedawców, co nie jest dziwne, źe charakteryzuje się wysoką kulturą pracy :-)Dzięki za podpowiedzi! pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.