PabloSki Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Cześć, Mam zamiar zrobić coś z moimi przednim hamulcem hayes ryde. Chciałbym tam włożyć coś mocniejszego za jak najmniejsze pieniądze(150-200 zł). Zależałby mi żeby klamka i przewód zostały z Hayesa. Myślałem żeby odkupić od kogoś sam zacisk Hayes trail (jeżeli ktoś ma to proszę o kontakt). Zastanawiam się czy nie można czasami do tych klamek podłączyć zacisku innej firmy. Jeżeli ktoś zna taką możliwość proszę ją przedstawić. Interesuje mnie jeszcze temat tarcz. Ma ktoś może w Hayes'ach zamontowane tarcze Shimano XT ice tech ? Jak to działa ? Z niecierpliwością czekam na odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Musisz polować na Allegro na jakieś używane zaciski Hayesa. Normalnie tylko Shimano sprzedaje osobno zaciski, ale z klamką Hayesa nie połączysz bo Dot zabije uszczelki zacisku Shimano. Nie wiem czy to ma sens, bo raczej rzadko się zaciski Hayesa pojawiają, a za 200pln z małym hakiem masz Deore 596 nówki, które są b. dobrymi hamulcami. No a jeśli zależy Ci na Hayesie i nie śpieszy się to jak pisałem, pozostaje polowanie na Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.