Skocz do zawartości

[Część] Do czego ona służy?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Naprawiacz- co do tej części, że to od hydrauliki. No, jakby to ująć... w rowerach z v tez takie cuda są;] i jak kabel leci dołem rury to się przydaja nawet:P

Napisano

Żadko kabel pod V leci w całości pod ramą. Ale wiem o tym co napisałaś. W tym jednak przypadku nie są potrzebne.

Żadko kabel pod V leci w całości pod ramą. Ale wiem o tym co napisałaś. W tym jednak przypadku nie są potrzebne.

Przepraszam za byka. Jak się rozpędzę czasami tak mam.

Napisano

Czemu rzadko? W większości rowerów mtb choćby krossa wszystkie linki i pancerze są prowadzone pod spodem rury górnej.

Chodzi o prowadzenie pancerza w całości od klamki do hamulca. W większości firmy robią prowadzenie pod rurą nie nad. Chociażby ze względów bezpieczeństwa.

Niektórzy widzę nie czytają ze zrozumieniem.

Napisano

Najpierw piszesz, że rzadko kiedy pancerze idą w całości pod ramą. (jak domniemam, w stosunku do wypowiedzi alkor chodzi ci rurę górną) A potem, że jednak " W większości firmy robią prowadzenie pod rurą nie nad". Więc twoje wypowiedzi nie są do końca jasne, zaprzeczasz sam sobie, z czytaniem ze zrozumieniem wypowiedzi innych użytkowników nie mam żadnych problemów, więc problem raczej nie leży po mojej stronie. Ja tylko odniosłem się do twej wypowiedzi, jakoby rzekomo rzadko jaki producent w ogóle puszczał linki i pancerze pod spodem górnej rury (a nie tak jak na zdjęciach autora).

Napisano

Przeczytaj uważnie. Mówimy tutaj o ramie pod hamulce typu v. Chodzi mi o to że rzadko przy hamulcach typu v-brake producent przewiduje połączenie od klamki do szczęki w całości w pancerzu. Są przelotki od główki do komina ramy.

Przypominam że mówimy tutaj o hamulcach typu v-brake gdzie rzadko kabel idzie w całości pod ramą, i o to tu chodzi. A nie o to że według ciebie napisałem że producenci rzadko puszczają linki i pancerze pod ramą. Chodzi mi tylko o ten jeden przypadek hamulce typu V.

Mam nadzieję że teraz rozumiesz, bo już jaśniej się wyrazić nie mogę.

Napisano

Rozumiem, mimo to nie zgadzam się z twoja opinią bo w domu mam 3 różne rowery na vkach i wszędzie linki idą pod górna rurą, a nie nad tak jak na zdjęciach kellysa od autora, kilku moich znajomych również ma mtb na vkach i na razie tylko u jednego zauważyłem linki nad górna rurą, więc nie twierdzę, że jak są pod to już jakaś rzadkość, zobacz choćby na serie hexagonow krossa czy meridach na vkach, są to dosyć popularne rowery. O ile się nie mylę to w żadnym z nich linki nie idą górą. To że robi tak kellys o niczym nie świadczy i nie rozumiem podstaw twego twierdzenia dotyczącego rzadkości tego zjawiska.

/wytapatalkowane z x8

Napisano

Powtarzam po raz trzeci nie chodzi o to że linki idą dołem czy górą. Tylko napisałem że rzadko idze pancerz pełny od klamki do hamulca v.

Człowieku czy ty jesteś nie przytomny?

W większości marek wszystko idzie dołem, ale z reguły pełny przewód jest od hydrauliki a nie od v. O to mi chodzi!

Napisano

W takim razie jeśli chodzi ci tylko o fakt pełnego pancerza aż od klamki po hamulec, nie potrzebnie zaznaczales że rzadko kiedy całość idzie dołem ramy bo zdanie to wprowadza w błąd, a umiejscowienie pancerza w tym przypadku nie ma znaczenia. Ale rozumiem już o co ci chodzi, mimo że wg mnie strasznie mieszasz.

/wytapatalkowane z x8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...