artofnois Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Pochwalony -w roli głównej dziadek deore 555 przód - tydzień temu podczas powrotu z trasy zacisk zaczął niemiłosiernie trzeć , na poluzowanych śrubach ustawiłem ponownie - kichens dalej. Patrząc od góry zauważyłem że prawy tłoczek ma niewielki zakres ruchu, prawdopodobnie nie chowa się do końca. Żadnych wycieków nie ma, niedawno zalany na nowo Lhm plus total i odpowietrzony. Gdzieś wyczytałem na forum że można wokół tłoczka wpuścić parę kropel oleju i tu pytanie - jeśli to tylko zasyfienie szczeliny to co polecacie, czy może być LHM- czy może jakiś teflon? bo zapewne Wd 40 odpada. Z góry dzieki. Art Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naprawiacz Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Odkręć zacisk od widelca. Wyjmij klocki. Przytrzymaj śrubokrętem lewy tłok wciśnij delikatnie klamkę tak aby prawy tłoczek się wyszedł. Przeczyść jak brudno . Potem polej jakimś teflonem albo runoksem. Następnie cały czas blokując lewy klocek wpychaj prawy i wypychaj klamką żeby go rozruszać, tak parę razy. To powinno pomóc. Jak nie, to zacisk do rozebrania. Rozkręcić wyjąć tłoki, wszystko wyczyścić, posmarować uszczelki tłoczków. Złożyć,zalać i jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artofnois Napisano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2012 ok dzięki - mam teflon w spreju do amora to sypnę dzisiaj trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.