Skocz do zawartości

[Hamulce] Klocki do tarczy SHIMANO M495 ?

Gość Enter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów !!!

W wielu kwestiach związanych z rowerowaniem jestem jeszcze laikiem. Ale czytając wasze forum nie natrafiłem nigdzie na taki model tarczy jak w temacie ( SHIMANO M495 ). Na stronie Shimano figuruje ona jako niesklasyfikowana :) Może podam dokładnie jaki mam bike : Kelly's Quartz DSC.

Niedługo czeka mnie wymiana klocków, czy będą do tej tarczy pasowały takie jak do każdego modelu Deore ze stajni Shimano ?

Czekam na jakieś sugestie, z góry dziekuję. :035:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Siema. Jak ci się spisumą te Hamulce? Jakieś wady? jakieś zalety? Bo zastanawiam się nad kupnem.

Napisano

No hamulce spisuja się dobrze :) Nie mam porownania do innych tarczówek bo to moja pierwsza styczność z tarczami, ale narzekać nie moge. Jednak dalej czekam na jakieś info jakie klocki tam wstawić ?

Napisano
Ale czytając wasze forum nie natrafiłem nigdzie na taki model tarczy jak w temacie ( SHIMANO M495 ). Na stronie Shimano figuruje ona jako niesklasyfikowana :) Może podam dokładnie jaki mam bike : Kelly's Quartz DSC.

Niedługo czeka mnie wymiana klocków, czy będą do tej tarczy pasowały takie jak do każdego modelu Deore ze stajni Shimano ?

Czekam na jakieś sugestie, z góry dziekuję. :035:

Niestety Shimano stosuje różne klocki... do hamulców M495 należy użyć klocków M08, pasują one jeszcze do hamulców M465, M475, C501 i M525. Ewentualnie możesz poszukać zamienników innych producentów - z reguły są tańsze niż orginalne shimanowskie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...