Gość Enter Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 Witam forumowiczów !!! W wielu kwestiach związanych z rowerowaniem jestem jeszcze laikiem. Ale czytając wasze forum nie natrafiłem nigdzie na taki model tarczy jak w temacie ( SHIMANO M495 ). Na stronie Shimano figuruje ona jako niesklasyfikowana Może podam dokładnie jaki mam bike : Kelly's Quartz DSC. Niedługo czeka mnie wymiana klocków, czy będą do tej tarczy pasowały takie jak do każdego modelu Deore ze stajni Shimano ? Czekam na jakieś sugestie, z góry dziekuję. :035:
Gość Gość Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 Siema. Jak ci się spisumą te Hamulce? Jakieś wady? jakieś zalety? Bo zastanawiam się nad kupnem.
Gość Enter Napisano 19 Kwietnia 2006 Napisano 19 Kwietnia 2006 No hamulce spisuja się dobrze Nie mam porownania do innych tarczówek bo to moja pierwsza styczność z tarczami, ale narzekać nie moge. Jednak dalej czekam na jakieś info jakie klocki tam wstawić ?
easyrider Napisano 19 Kwietnia 2006 Napisano 19 Kwietnia 2006 Ale czytając wasze forum nie natrafiłem nigdzie na taki model tarczy jak w temacie ( SHIMANO M495 ). Na stronie Shimano figuruje ona jako niesklasyfikowana Może podam dokładnie jaki mam bike : Kelly's Quartz DSC.Niedługo czeka mnie wymiana klocków, czy będą do tej tarczy pasowały takie jak do każdego modelu Deore ze stajni Shimano ? Czekam na jakieś sugestie, z góry dziekuję. :035: Niestety Shimano stosuje różne klocki... do hamulców M495 należy użyć klocków M08, pasują one jeszcze do hamulców M465, M475, C501 i M525. Ewentualnie możesz poszukać zamienników innych producentów - z reguły są tańsze niż orginalne shimanowskie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.