Garbus4888 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witam, Przymierzam się do pewnych zmian w moim sprzęcie sprzed 5 lat. Ogólnie sprzęt jest jeszcze w dobrym stanie jak na swój wiek, ale powoli trzeba by zacząć coś w nim wymieniać. Na początku chciałbym wymienić amortyzator i ramę. Resztę przełożę z aktualnego roweru, którą z biegiem czasu też będę chciał zmieniać. Jeśli chodzi i amortyzator to myślałem nad Suntour XCR, i do tego ramę Accent El nino. Ja się na tym kompletnie nie znam, dlatego liczę na wasze opinie i ew. inne propozycje. Na amortyzator mogę przeznaczyć 450 zł, a na ramę 500 zł. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Jak amorek, to może Epicon, na Allegro stoją po 490 zł, na pewno warto dopłacać, co do rramy, to jak jestę wysoki to na Allegro stoi Accent Peak za 460 zł, jak nie, to El Nino będzie dobrym wyborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garbus4888 Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Niestety do wysokich nie należę, więc Accent Peak odpada. Co do tego Epicona, są jakieś modele które posiadają pivoty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Są , stare i drogie, nie opłaca się kupować, w takim razie zostaje Raidon, albo jakaś używka, powietrzniak z piwotami to teraz taki towar luksusowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garbus4888 Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 W sumie na jakąś używkę w dobrym staniem mógłbym się zdecydować. Bo ten XCR raczej się nie nadaje? Niestety tarcze na chwilę obecną nie wchodzą w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Są , stare i drogie, nie opłaca się kupować, w takim razie zostaje Raidon, albo jakaś używka, powietrzniak z piwotami to teraz taki towar luksusowy. Albo poszukaj Spinnera Reasona może trafisz w tej cenie, są jeszcze z pivotami, kupowałem w czerwcu na 550 z przesyłka i chodzi miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garbus4888 Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 550 zł to jednak już za dużo. 450 zł to jak mówię maks. chociaż dobrze by było gdyby znalazło się coś za troszkę mniejszą kwotę. Jeżdżę głównie po drogach polnych, lasach no i mieście,jest to jazda rekreacyjna więc nie potrzebuję nic specjalnego. A jak jest z tym Suntour XCR? W sumie kosztuje on mnie niż mam do wydania, więc zostało by jeszcze trochę pieniędzy na jakieś inne części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurczakNorris Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Ja zaproponuję Spinnera SW7. Sam mam Reasona z pivotami, ale SW7 jest też amorkiem powietrznym nieco lżejszym od Reasona (waży około 1700 gramów), dużo lżejszym od XCR. Jest wykonany porządnie, ma pivoty i mocowanie pod tarcze IS. Za niekiedy niecałe 400 PLN za nowy warto go kupić, pomimo lag 28 mm (a SID jakie ma?). Więc jeśli się zastanawiasz nad XCR, to lepiej go skreśl, weź SW7 i pewnie jeszcze na porządną pompkę do amora Beto ci wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Za 450 można spokojnie używana RS Tore trafić . ale Radio podobno całkiem fajnie chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (a SID jakie ma?) 32 mm, kiedyś było 28,6mm, generalnie z powietrzniaków to tylko Spinner i Raidon jak pod v-ki, albo używkę, widziałam, że Manitou Drake i First Air po tyle poszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Października 2012 ale Radio podobno całkiem fajnie chodzi no zwłaszcza cyfrowe i stereo A troszke poważniej za taką kase warto zerknąć na już wspomniane spinnery, lekkie powietrzne i zbierają dobre opinie, raidon tez nie zł ale cięższy. Z RSa tylko używke uda ci sie wyhaczyć, innych producentów raczej tez bo w tej cenie nie ma nic sensownego. Poza tym faktycznie wideł z pivotami klasy średniej to towar luxusowy tylko atrapy maja pivoty jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garbus4888 Napisano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2012 W takim razie zdecyduję się chyba na tego Spinnera SW7. Teraz mam do Was jeszcze jedno pytanie. Aktualnie ten amorek kosztuje ~400 zł. Kupić go już teraz czy dopiero za jakiś czas kiedy ceny powinny teoretycznie spaść? Nigdy nie śledziłem cen części rowerowych, więc nie wiem jak to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Wątpie, żeby ceny dużo spadły, to mało popularny amorek, sprzedawca twierdzi, że zostały trzy sztuki, ja bym kupował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 A tak pozatym ten amorek kosztuje tyle od wiosny, więc raczej cena nie spadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Wydaje mi się, że jak się pojawił był tańszy, ale gdy sprzedawca zobaczył, że nieźle schodzą, amorki podrożały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 W tej cenie to można używkę RS Tora Air z blokada i ze wszystkim ogarnąć w niezłym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.