YgreK Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Cześć. Moje stare buty SPD (Shimano SH-M123) przestają powoli być sztywne inaczej. W takim razie zacząłem powoli przeszukiwać sklepy, żeby znaleźć coś fajnego. Jednak trudno jest znaleźć dobre oferty. Myślałem o butach tylko i wyłącznie z klamrą. Budżet max 600zł, ale tańsze też mogą być... Rozmiar... I tutaj jest największy problem. Otóż mam stosunkowo dużą stopę i w normalnych butach mam nr. 48. Teraz mam buty Shimano 50, ale 49 chyba też byłyby ok. Czyli szukam raczej butów z rozmiarówką 48+ Znalazłem kilka modeli w Airbike i w bikestacji. Może wy natknęliście się na jeszcze jakieś sklepy? Pozdrawiam Ygrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomoCustomBike Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Siemanko, a więc szukasz dobrych butów, tu polecam SIDI model Giau ok 659.00 powinieneś dostać gdzieś taniej na necie. i teraz co nieco o tychże bucikach. Przede wszystkim włoska marka zajmująca się produkcją obuwia sportowego na motocykle i rowery. Bardzo dobre jakościowo. I najważniejsze WYGODNE. Najwygodniejsze buty zarówno MTB jak i ROAD. Meega sztywne przy zachowaniu stosunkowo niskiej wagi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maclaska Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Giau nie maja klamry,a kolega jasno sie okreslil. Cena za Sidi z klamra znacznie przekracza budzet. Wiadomo-profeska musi swoje kosztowac;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 @@TomoCustomBike, Model który podałeś nie ma klamry, którą uznaję za niezbędną. A tak na zupełnym marginesie: nie kosztują 650zł tylko 450zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Swego czasu zakupiłem buty DMT Rock w rozmiarze 48 i pasują na moją 31,5 cm stopę bardzo dobrze. Buty nie mają klamry, więc Tobie nie będą odpowiadać. Kupowałem w Cykloturze, miałem możliwość przymierzenia bo o dziwo mieli je na sklepie. Bez tego bym butów nie kupił. Z racji tego, że też mam dużą stopę pozwolę sobie temat "poobserwować". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Rozmiarówka SIDI kończy się chyba na 48, a takie mogą być jak ulał lub troszkę za małe... Trzeba by zmierzyć. Mimo wszystko podsyłam: http://www.velo.pl/produkty/wyprzedaz/?m=17&pk=%&id=1622 Proponuję szukać na Allegro ponieważ sprzedawcą przeważnie zostają rozmiary typu 40-41 (tutaj plus dla mnie) lub właśnie takie duże (plus dla Ciebie) i można dorwać fajne buty w dobrej cenie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Dzięki za podpowiedzi. Jak na razie znalazłem takie ciekawsze modele: http://www.rowerowys..._l_81_2546.html http://www.rowerowys..._l_95_2045.html http://www.rowerowys..._l_95_9818.html http://www.bikestacj...cPath=40_64_304 Spece o wiele droższe, więc je biorę tak z przymrużeniem oka do tego zestawienia. Może ktoś wypowie się na temat ww. modeli? #edit Oczywiście można znaleźć jakieś butki Shimano, ale szczerze mówiąc wolałbym zainwestowac w coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ress Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 W temacie nie pomoge bo sie nie znam, ale rozmiar 50 Shimano pozdrawia reszte wielkich stop PS. 197cm wzrostu z tej strony, jakbyscie mieli jakies niepotrzebne ciuchy, walcie na PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 a ja dorzucę od siebie że warto poszukać shimano m181m, buty i z klamrą i z dużą rozmiarówką, wygodne, poza tym 2 kolce z przodu, mm bajera do mtb, po pionowej ścianie można iść http://www.zuchlinski-sklep.com.pl/BUTY-SHIMANO-SPD-SH-M181-ROZ-48(3,10776,7364).aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 20 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2012 No to zdecydowałem się: Wybór padł na: http://www.rowerowysklep.pl/buty-i-pedaly-spd-buty-mtb-spd-buty-garneau-monte-mtb-black-o_l_95_9818.html Wiem, trzepackie bo nie są białe, tak jak to powinno być w mniemaniu pewnego bloggera.... Kolor nie ten... ale jest rozmiar! I to nawet w dobrej cenie. Butki wyrwałem w promocji weekendowej za 351zł + przesyłka... Dojdą pewnie za kilka dni i tylko modlę się, żeby ten rozmiar 49 przypasował do mojej małej nóżki. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 A nie mierzyłeś długości wkładki? Ja mam wkłądkę 33 cm, co pwoduje, że butów spd dostac nie idzie. Zona kupiła rok temu spd'y adidasa chyba, ale wkładka 32, a niby 50;/ Jakby co to sprzedam ;] niedrogo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godi Napisano 25 Października 2012 Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Mi się udało kupić shimano roz. 51 - 32,5 cm na allegro od kogoś kto je podobno kupił w Niemczech i mu nie pasowały. Skoro u nich nie ma problemów z takimi rozmiarami, to może trzeba poszukać za zachodnią granicą. Za to uważam, że kupienie długich spodni i bluz/kurtek z odpowiednią długością rękawów jest niewykonalne :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Pamiętam, że jak kilka lat temu szukałem butów dla siebie to niewiele brakowało a skusiłbym się na sprowadzenie ich z Czech. Z kolei rozmiarówką odzieżową dla wysokich i szczupłych na rodzimym rynku zawsze był problem, pozostaje kompromis pomiędzy odpowiednią długością i duuużym zapasem na szerokość albo szycie na wymiar. Ja właśnie czekam na przedłużane spodnie z BCM Nowatex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Można też kupić za duże i dać do korekty krawcowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netu Napisano 3 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Podłączam sie do tematu mam identyczny problem 196 wzrostu i wielka stopa, buty zawsze 32cm wkładka. Przeczytalem poogladalem ale wszedzie duzo za duzo kosztuja mogę dać 300-400 i nic więcej więc nie mówcie ze jak dorzucę 15zł to moge kupic sidi dragon czy cos . Jeśli chodzi o stacjonarne to może macie jakies dobre sklepy w Szczecinie w których takie rozmiary mogą być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netu Napisano 7 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Przepraszam za post pod postem ale chcialem tylko podbić i dowiedzieć sie czy tu naprawde nikt nie zagląda i nic nie wie na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Temat również dla mnie ciekawy. W tym sezonie zacząłem jazde w blokach. Udao mi się okazyjnie kupić buciki SH-R076 i niestety kupiłem za duże! może ktoś chętny na rozmiar 52? Zwróciłem uwage na to co ludzie piszą iż shimano ma "małe" buty i kupiłem z zapasem. Czy ktoś może mi pomóc poszukać butów w rozmiarze 50-51? Długości stopy teraz wam nie powiem ;-) Z tego co wiem to do rozmiaru 52 tylko 2 modele shimano m077 m087. Czy jest jeszcze coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 malutki-zmierz długość wkładki, bo a nuż widelec może bedą pasować dla użytkownika NETU łatwo się ich pozbędziesz tedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Właśnie malutki, jaka jest długośc wkładki? I jakiej szukasz? Ja mam na sprzedaż szosowe buty adidasa, wkładka 32 cm bodajże, o ile dobrze pamiętam:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Właśnie malutki, jaka jest długośc wkładki? I jakiej szukasz? Ja mam na sprzedaż szosowe buty adidasa, wkładka 32 cm bodajże, o ile dobrze pamiętam:> musze je wygrzebać i zmierzyć, szukam raczej butów mtb bo troche mnie irytowało chodzenie w tych bucikach cywilne buty mam z wkładką 33cm jednak sa one mi troche za duzo, zmierze swoją podeszwe i sie odezwe musze je wygrzebać i zmierzyć, szukam raczej butów mtb bo troche mnie irytowało chodzenie w tych bucikach cywilne buty mam z wkładką 33cm jednak sa one mi troche za duzo, zmierze swoją podeszwe i sie odezwe sorry że post pod postem nie mogę edytować. buty to R076 rozm 52 (16.2us) wg metki to wkładka ma 331 mm, ja zmierzyłem 335mm a moja stopa to w porywach 315-320mm. swoje buciki kupiłem na ebay-u w śmiesznej cenie dlatego zaryzykowałem. jakby ktoś był chętny możemy pogadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netu Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 No tak ale to co ty masz to raz ze za wielkie a dwa toszosowe a mi potrzeba do MTB widział ktoś gdzieś coś ciekawego lub ostatnio brał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 No tak ale to co ty masz to raz ze za wielkie a dwa toszosowe a mi potrzeba do MTB widział ktoś gdzieś coś ciekawego lub ostatnio brał? Ja całkiem niedawno nabyłem SHIMANO M087, takie jak na aukcji poniżej tylko że srebrne (na aukcji duży rozmiar): http://allegro.pl/buty-mtb-shimano-sh-m087-czarne-shm087-r-49-bc-pl-i2757133529.html i jestem z nich bardzo zadowolony. Klamra sprawdza się bardzo dobrze, sztywność też niezła ale największy plus to cena bo wyszedł model wyżej M088 i te są na wyprzedaży, moje kupiłem za 230 zł. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netu Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 no własnie tylko z shimano musi byc przynajmniej 50, ostatnio ogladalem te u znajomego bardzo mi podpasowały ale rozmiar nigdzie nie znalazłem:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Tak jak już pisałem kupiłem Gerneau Monte MTB. Tutaj znajdziecie opis pierwszych wrażeń po zakupie http://tomek-mtb.blogspot.com/2012/12/buty-garneau-monte-mtb-pierwsze-wrazenia.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tsanasahan Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 a jakie polecacie pedały i buty tak aby kolana zbytnio nie dały o sobie znać. Śmigam na snowbordzie i kolana dla mnie to najistotniejsza sprawa ! Zabawę z enduro dopiero zaczynam. myślałem nad takim zestawem : buty: Buty Shimano SHM088 roz 43 czarne - Sklep rowerowy, rowery i akcesoria: Kross, Shimano, Endura - t-bike.pl pedały : Shimano Deore XT PD-M785 Pedal Reviews DZIĘKI ZA POMOC !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.