adriansocho Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Z marką RST rozstałem się jakieś 7-8 lat temu po sprzedaży RST Hi-5. Wcześniej miałem Mozo Pro. Od tamtego czasu firma przeżyła znaczny spadek popularności związany ze znacznym wzrostem masy widelców i pogorszeniem ich parametrów, ale ostatnio ogarnęła się i tak jak Suntour, wprowadza na rynek całkiem sensowne widelce, również cenowo. Interesują mnie nowe widelce powietrzne do XC, np. RST First Air. Czy jest możliwość zmiany skoku 80 mm <-> 100 mm? A jeśli nie, to jeśli kupię np. wersję 100 mm, ale przez jakiś czas będę chciał jeździć na mniejszym skoku, to będę mógł zrobić stary numer pt. wsadzić w okolice sprężyny negatywnej tuleję dystansową celem zmniejszenia skoku? Ktoś rozbierał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 W F1RST 32 pręt poprzez który tłok naciska na golenie dolne ma nacięcia w któte wsuwa się podkładkę (opiera się o nią sprężyna), zależnie od tego w które nacięcie ją wsuniesz taki skok będziesz miał 80/100/120 mm. http://www.rst.com.t...TI1318928782335 Wersja F1RST 30 nie ma takiej możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 A jak rozpoznać wersję? Czy "32" i "30" to średnica goleni? Na moim, po wewnętrznej stronie, jest naklejka z napisem "80mm travel", czy to oznacza że nie da się zwiększyć do 100mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Tak 30 i 32 to średnica goleni górnych, znaczna większość ma 30 mm, w tej wersji nie da się zmienić skoku bez zmiany pręta z komory powitrznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Hmm, a to samo tyczy się wersji do 29er? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.