Skocz do zawartości

[szosa] Marin Mill Valley - szukam taniego odpowiednika

MarcinP

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukam pierwszego roweru szosowego dla siebie (jestem zupelnie zielony w temacie).

Miał to by być rower do poruszania sie po Wawie i okolicach a w przyszlym sezonie do pierwszego startu w triathlonie.

Zastanawiajac sie nad wyborem, oprocz podstawowych modeli szos popularnych w Polsce producentów, zastanawiam sie jeszcze nad rowerem typu "hybrid".

Miałem przyjemność pojeździć jeden dzień wspomnianym Marin Mill Valley

http://www.marinbikes.com/2010/bike_specs.php?serialnum=971

Rower niestety kosztuje ponad tys funtów.

W żadnym ze stacjonarnych sklepów które odwiedziłem ostatnio nie udało mi się znaleźć nic zbliżonego.

Pyt:

Czy ktoś z Was kojarzy jakiś model, dostępny u nas, o podobnej charakterystyce ale niższej cenie?

Czy jestem w błędzie sądząc, że na takim rowerze łatwiej jest poruszać się po mieście a przy założeniu opon typowo szosowych sprawdzi sie również na dłuższej trasie, nie gorzej niż podstawowy model szosowy??

z góry dzięki za odpowiedz

Marcin

• 4 tygodnie później...
Napisano

allegro hasla: "hybrid, hybryda, speeder, speedbike, road flat, flatbar"

zwykla szose tez mozna sobie ustawic komfortowo: - grubsza opona, prosta kierownica jak chcesz, grube chwyty ergo, sztyca amortyzowana, naped z szerszym zakresem przelozen itd itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...