Skocz do zawartości

[suport]Trzeszczenie-czy to normalne?

Wawrus

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawia mnie jedna rzecz. Jeżdze na składanym rowerze na ramie accent m003 z 2005 roku.Mam w niej zamontowany accent'owski wkład suportu BB-9400AL za około 80zł. Rower złozyłem w lipcu. Przejezdziłem nim całą zime nawet w temperaturach dochodzących do - 25 stopni.Co jakis czas w supporcie mi cos trzeszczy-głownie w zimnych temperaturach.Ale i przy +10 stopniach to sie zdarza.Kumpel mówił że to suport obija sie o rame(dlatego niektórzy przed założeniem go do ramy smaruja jego gwint jakąs mazia-nie wiem czym-niewazne).Czy to prawda czy tez jest to inna przyczyna? Z góry dzieki.

Moga to trzeszczeć gwinty jak były nienasmarowane. Mi trzeszczał suport do wczoraj az sie nie wkurzylem i zaczalem go odkrecac i sie okazało że sie odkrecila prawa miska :] najlepiej go wyjąc, wyczyscic i nasmarować wszystkie gwinty i wsadziac i dobrze dokrecic :]

a ja dzisiaj zlokalizowalem wine moje trzesczenia; nie zadna miska zawinila, nie zaden piasek; a ile sie bluźniłem, ile ta korbe zdejmowalem, raz, drugi, juz mialem ochote wyciagnac suport i cisnac o sciane;

co sie okazalo? poluzowala sie srubka dociskajaca korbe do trzpienia suportu, co ciekawsze ta od strony blatów; dzieki temu aluminiowa korba omykala sie na stalowej konstrukcji suportu powodujac nieprzyjemne zgrzyty przy kazdym obrocie korby :/

dokrecilem na maksa i problem znikl :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...