Wawrus Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Zastanawia mnie jedna rzecz. Jeżdze na składanym rowerze na ramie accent m003 z 2005 roku.Mam w niej zamontowany accent'owski wkład suportu BB-9400AL za około 80zł. Rower złozyłem w lipcu. Przejezdziłem nim całą zime nawet w temperaturach dochodzących do - 25 stopni.Co jakis czas w supporcie mi cos trzeszczy-głownie w zimnych temperaturach.Ale i przy +10 stopniach to sie zdarza.Kumpel mówił że to suport obija sie o rame(dlatego niektórzy przed założeniem go do ramy smaruja jego gwint jakąs mazia-nie wiem czym-niewazne).Czy to prawda czy tez jest to inna przyczyna? Z góry dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Moga to trzeszczeć gwinty jak były nienasmarowane. Mi trzeszczał suport do wczoraj az sie nie wkurzylem i zaczalem go odkrecac i sie okazało że sie odkrecila prawa miska :] najlepiej go wyjąc, wyczyscic i nasmarować wszystkie gwinty i wsadziac i dobrze dokrecic :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 suport to ostatnia rzecz, która będzie ci tarła. Zwłaszcza nowy. Sprawdź i nasmaruj pedały, to w 90% przyczyna trzeszczenia w okolicach korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakad Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 a ja dzisiaj zlokalizowalem wine moje trzesczenia; nie zadna miska zawinila, nie zaden piasek; a ile sie bluźniłem, ile ta korbe zdejmowalem, raz, drugi, juz mialem ochote wyciagnac suport i cisnac o sciane; co sie okazalo? poluzowala sie srubka dociskajaca korbe do trzpienia suportu, co ciekawsze ta od strony blatów; dzieki temu aluminiowa korba omykala sie na stalowej konstrukcji suportu powodujac nieprzyjemne zgrzyty przy kazdym obrocie korby :/ dokrecilem na maksa i problem znikl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 suport to ostatnia rzecz, która będzie ci tarła. Zwłaszcza nowy. Sprawdź i nasmaruj pedały, to w 90% przyczyna trzeszczenia w okolicach korby. Bardzo w to watpie,aczkolwiek wezme pod uwage.Dieki za rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 19 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Gwinty nasmarowane.Wszystko w porządku.Nic nie trzeszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.