Skocz do zawartości

[sztyca] Redukcja z 31,4 na 27,2

MirekH81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem posiadaczem nieszczęsnego rozmiaru sztycy czyli 31,4. Nie ma szans kupić w tym rozmiarze niczego dobrego i lekkiego. Tu pojawia się moje pytanie, czy warto zakładać jakąś redukcje czy coś na 27,2? W tym rozmiarze jest już spory wybór, jednak znowu waga sztyc plus redukcji która waży ok 40 gram nie wiele zmieni. No i jeszcze jedno, jak w ogóle taki patent się spisuje, czy to nie pęknie albo coś?

Też mam nieszczęście w postaci tego rozmiaru. Rozwiązanie dość proste, ale czasochłonne: kupujesz sztycę 31,6; papier ścierny o gramaturze 40, 80, 120, 400, 800 i kończysz na 1500.

Tniesz papier w arkusze takiego rozmiaru żeby owinąć sztycę papierem jak rulon, ściskasz dłonią i... szlifujesz ;) Zdjęcie tego 0,2mm trwa kilka godzin. Sam nie szlifowałem całej sztycy, tylko do wysokości potrzebnej. Jeżdżę cały ten sezon - nic się nie dzieje. Sztycę którą zmaltretowałem to był Ritchey Pro. Wyrwałem za 60 zł na allegro ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...