Razor1911 Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Witam, mam w planach zakup hamulców tarczowych koniecznie hydraulicznych, do ceny około 250zł bez tarcz. Co byście polecili w tej cenie ? Tarcze mam zamiar zamontować 203mm. Co możecie powiedzieć np. o Hayes'ach nine, juicy ? Tektro draco ? Te hamulce znalazłem w tej cenie. Hamulce oczywiście używane, nowych w tej cenie raczej nie znajdę, i cena 250zł za komplet na dwa koła bez tarcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naprawiacz Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Hayesy są bardzo proste w regulacji i serwisie, i nie do zajechania. Jucy potrafią bardzo ładnie hamować,trudniej serwisować(więcej czasu trzeba poświęcić). Sam niewiem które bym wybrał. Jeżeli to Jucy3 to może lepiej nie.Było sporo problemów z odbijaniem tłoczków w zacisku. Najbardziej bez awaryjny wydaje się Hayes nine. Tektro raczej też problemów niema, tylko że mało osób na tym jezdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Jeżeli możesz tyle przeznaczyć na 1 hamulec to Shimano Deore BR-M596 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pw524 Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Hayesy są bardzo proste w regulacji i serwisie, i nie do zajechania. Jucy potrafią bardzo ładnie hamować,trudniej serwisować(więcej czasu trzeba poświęcić). Sam niewiem które bym wybrał. Jeżeli to Jucy3 to może lepiej nie.Było sporo problemów z odbijaniem tłoczków w zacisku. Najbardziej bez awaryjny wydaje się Hayes nine. Tektro raczej też problemów niema, tylko że mało osób na tym jezdzi. Jeśli chodzi o Tektro to mam od 2 sezonów i zero problemów. Tylko rozumiem ze mowa o używkach? Bo nowe to raczej w tej cenie nie dostaniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrPawcio Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Ja bym brał Hayes-y tak jak wyżej wspomniano łatwa regulacja , tylko modulacja taka sobie ale nie aż taka zła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Ewentualnie Magura Louise - są bardzo mocne szczególnie wersja FR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Napisz jak jeździsz i dlaczego koniecznie hydrauliki. Moim zdaniem jeżeli bardzo Ci zależy na hydraulice to lepiej kupić na razie sam przedni hamulec np Shimano m445, a potem dozbierać i dokupić tylny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz7991zajt Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Mam na sprzedarz takie hample jakbyś chciał: http://allegro.pl/hamulce-hydrauliczne-hayes-stroker-trail-i2701121195.html Pisz na PW dogadamy sie co do ceny jak coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.