Skocz do zawartości

[Hamulce] Co kupić do 250zł ?

Razor1911

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam w planach zakup hamulców tarczowych koniecznie hydraulicznych, do ceny około 250zł bez tarcz. Co byście polecili w tej cenie ? Tarcze mam zamiar zamontować 203mm. Co możecie powiedzieć np. o Hayes'ach nine, juicy ? Tektro draco ? Te hamulce znalazłem w tej cenie. Hamulce oczywiście używane, nowych w tej cenie raczej nie znajdę, i cena 250zł za komplet na dwa koła bez tarcz.

Hayesy są bardzo proste w regulacji i serwisie, i nie do zajechania. Jucy potrafią bardzo ładnie hamować,trudniej serwisować(więcej czasu trzeba poświęcić). Sam niewiem które bym wybrał. Jeżeli to Jucy3 to może lepiej nie.Było sporo problemów z odbijaniem tłoczków w zacisku. Najbardziej bez awaryjny wydaje się Hayes nine. Tektro raczej też problemów niema, tylko że mało osób na tym jezdzi.

Hayesy są bardzo proste w regulacji i serwisie, i nie do zajechania. Jucy potrafią bardzo ładnie hamować,trudniej serwisować(więcej czasu trzeba poświęcić). Sam niewiem które bym wybrał. Jeżeli to Jucy3 to może lepiej nie.Było sporo problemów z odbijaniem tłoczków w zacisku. Najbardziej bez awaryjny wydaje się Hayes nine. Tektro raczej też problemów niema, tylko że mało osób na tym jezdzi.

Jeśli chodzi o Tektro to mam od 2 sezonów i zero problemów. Tylko rozumiem ze mowa o używkach? Bo nowe to raczej w tej cenie nie dostaniesz.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...