Skocz do zawartości

[amortyzator] krzywy? po wpadku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

opowiem co sie wczoraj wydarzylo myslę że tak będzie łatwiej,

a więc tak jezdziłem po sobie po górkach i w pewnym momencie wpadłem na wspanialy pomysł sprobowania czegoś trudniejszego. górka miala tak ze 100-90 metrów wysokosci ale byla bardzo stroma bo jak pozniej patrzylem to tak kolo 60-70 stopni nachylenia co przy zjezdzie wydawalo sie pionem ale do rzeczy gorka byla bardzo wyboista i dziurawa i juz w polowie zjazdu wiedzialem ze jest zle niestety nie zauwazylem ze na koncu gorki jest wybicie kotre mialo 1.5 m dzieki nieumu wybilo mnie na 3 mmetry w gore i zakonczylem lot wprost na drzewie na szczescie udalo mi sie przeleciec obok drzewa lekko zawadzajac twarza ale od razu gdy wstalem poszedlem po rower i od razu mailem wrazenie ze kierowniaca jest jakos wyzej, gdy usiadlem aortyzator bardzo ciezko pracowal w porownaniu do tego co bylo wczesniej, teraz sie zastanawiam czy amortyzator jest krzywy i do wymiany i czy tez z geometria ramy jest nie tak. moj rowerek to cube attention 2010.

• Mod Team

Dla mnie byłoby łatwiej zrozumieć Twój bełkot gdybyś zaczął używać znaków przystankowych. Jak nie ogarniesz swojej pisowni to temat poleci do kosza. Analfabetom na tym forum mówimy stanowcze NIE!

Czekamy na to zdjęcie. Prawdopodobnie skrzywiła się rama, może amortyzator lub jedno i drugie.

Dla mnie byłoby łatwiej zrozumieć Twój bełkot gdybyś zaczął używać znaków przystankowych. Jak nie ogarniesz swojej pisowni to temat poleci do kosza. Analfabetom na tym forum mówimy stanowcze NIE!

Czekamy na to zdjęcie. Prawdopodobnie skrzywiła się rama, może amortyzator lub jedno i drugie.

przepraszam za pisownię ale mam problem z polskim, jedyne co rozumiem to matematyke i fizyke ale mniejsza o to.

zdjęcia już są. czy jeśli rama jest krzywa to można coś z tym zrobić czy do wymiany?

Wydaje mi się że najprawdopodobniej lagi amortyzatora są krzywe, główka ramy by raczej od razu pękła.

w sumie ten kawałek metalu, bo inaczej tego niby amortyzatora nazwac nie mozna, byl i tak do wymiany

najprawdopodobniej na jego miejsce przyjdzie axon

amortyzatora teraz nie wyjme ponieważ niestety nie mam czasu na to

Siemano, Schwefel, a jak w takim razie wygląda rower do xc? A jeśli chodzi o pytanie autora, to chłopie, rozbierz se rower, i se sprawdz, co Ci się zje...o, zdjęcia nie pokażą kilkumilitrowego zgięcia, a uwierz mi, w rowerze nawet milimetry zmieniają odczucia, pozdrawiam chopaki, jade se w pi....u gdzieś.

A kto normalny skacze na rowerze do jazdy rekreacyjnej, bo to nawet nie jest rower do XC? Masz szczęście, że ci się główka ramy nie odłamała.

Jak dla mnie to masz zgięta sterówkę. A czy coś więcej to się okaże jak rozbierzesz rower.

A kto normalny skacze na rowerze do jazdy rekreacyjnej, bo to nawet nie jest rower do XC? Masz szczęście, że ci się główka ramy nie odłamała.

Co do skakania to się zgodzę ale, że to nie rower do XC to grubo przesadziłeś by nie powiedzieć kulą w płot.

nie chcę być niemiły ale chyba dawno nie byłeś na zawodach xc, ludzie naoglądali się pucharu świata i buduja coraz większe hopy i dropy, a wiadomo że takie wyścigowe rowerki to za wytrzymałe nie są

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...