czyzu6491 Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Witam, opowiem co sie wczoraj wydarzylo myslę że tak będzie łatwiej, a więc tak jezdziłem po sobie po górkach i w pewnym momencie wpadłem na wspanialy pomysł sprobowania czegoś trudniejszego. górka miala tak ze 100-90 metrów wysokosci ale byla bardzo stroma bo jak pozniej patrzylem to tak kolo 60-70 stopni nachylenia co przy zjezdzie wydawalo sie pionem ale do rzeczy gorka byla bardzo wyboista i dziurawa i juz w polowie zjazdu wiedzialem ze jest zle niestety nie zauwazylem ze na koncu gorki jest wybicie kotre mialo 1.5 m dzieki nieumu wybilo mnie na 3 mmetry w gore i zakonczylem lot wprost na drzewie na szczescie udalo mi sie przeleciec obok drzewa lekko zawadzajac twarza ale od razu gdy wstalem poszedlem po rower i od razu mailem wrazenie ze kierowniaca jest jakos wyzej, gdy usiadlem aortyzator bardzo ciezko pracowal w porownaniu do tego co bylo wczesniej, teraz sie zastanawiam czy amortyzator jest krzywy i do wymiany i czy tez z geometria ramy jest nie tak. moj rowerek to cube attention 2010. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEERQ Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Byłoby łatwiej gdybyś wstawił jakieś foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Byłoby łatwiej gdybyś wstawił jakieś foty zdjęcia dzisiaj na pewno beda, a i jeszcze przedni haulec dzwoni jak opętany tak do 20 km/h https://picasaweb.google.com/111392649548818164854/30Wrzesnia2012# link do zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 30 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Dla mnie byłoby łatwiej zrozumieć Twój bełkot gdybyś zaczął używać znaków przystankowych. Jak nie ogarniesz swojej pisowni to temat poleci do kosza. Analfabetom na tym forum mówimy stanowcze NIE! Czekamy na to zdjęcie. Prawdopodobnie skrzywiła się rama, może amortyzator lub jedno i drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Dla mnie byłoby łatwiej zrozumieć Twój bełkot gdybyś zaczął używać znaków przystankowych. Jak nie ogarniesz swojej pisowni to temat poleci do kosza. Analfabetom na tym forum mówimy stanowcze NIE! Czekamy na to zdjęcie. Prawdopodobnie skrzywiła się rama, może amortyzator lub jedno i drugie. przepraszam za pisownię ale mam problem z polskim, jedyne co rozumiem to matematyke i fizyke ale mniejsza o to.zdjęcia już są. czy jeśli rama jest krzywa to można coś z tym zrobić czy do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Jeśli rama jest skrzywiona - kosz Jeśli golenie amortyzatora się skrzywiły - kosz Czyli jeśli cokolwiek zostało skrzywione, czy to rama czy to amortyzator to idzie do kosza bo już nie da się wyprostować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2012 oby to tylko amortyzator bo bardzo lubię tą ramę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEERQ Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Zdjęć chyba nadal niema. Po wejściu w link Niestety, nie znaleziono strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Zdjęć chyba nadal niema. Po wejściu w link https://picasaweb.google.com/111392649548818164854/30Wrzesnia2012?authuser=0&feat=directlink teraz powinny być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 A kto normalny skacze na rowerze do jazdy rekreacyjnej, bo to nawet nie jest rower do XC? Masz szczęście, że ci się główka ramy nie odłamała. Jak dla mnie to masz zgięta sterówkę. A czy coś więcej to się okaże jak rozbierzesz rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2012 ten skok nie był zamierzony, nie zauważyłem że na końcu jest ten wyskok, gdybym wiedział nigdy bym tamtędy nie zjechał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Wydaje mi się że najprawdopodobniej lagi amortyzatora są krzywe, główka ramy by raczej od razu pękła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEERQ Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Jesteś w stanie wyjąć amortyzator ? Jeżeli tak to wyjmij go i zrób zdjęcia ramy jak i amortyzatora Ma moje oko to skrzywiona rura sterowa, lecz mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Wydaje mi się że najprawdopodobniej lagi amortyzatora są krzywe, główka ramy by raczej od razu pękła. w sumie ten kawałek metalu, bo inaczej tego niby amortyzatora nazwac nie mozna, byl i tak do wymiany najprawdopodobniej na jego miejsce przyjdzie axon amortyzatora teraz nie wyjme ponieważ niestety nie mam czasu na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Wyjęcie takiego amorka to masz 15 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naprawiacz Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Jak dla mnie wygięta rura sterowa. A po zdięciach geometrii ramy niestety nie sprawdzimy, wyjmij amor zobacz rurę. A z ramą do serwisu który ma sprzęt do badania geometrii ramy. Nie tak łatwo jest wygiąć główkę ramy. Prędzej by pękła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielony3 Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Siemano, Schwefel, a jak w takim razie wygląda rower do xc? A jeśli chodzi o pytanie autora, to chłopie, rozbierz se rower, i se sprawdz, co Ci się zje...o, zdjęcia nie pokażą kilkumilitrowego zgięcia, a uwierz mi, w rowerze nawet milimetry zmieniają odczucia, pozdrawiam chopaki, jade se w pi....u gdzieś. A kto normalny skacze na rowerze do jazdy rekreacyjnej, bo to nawet nie jest rower do XC? Masz szczęście, że ci się główka ramy nie odłamała. Jak dla mnie to masz zgięta sterówkę. A czy coś więcej to się okaże jak rozbierzesz rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 A kto normalny skacze na rowerze do jazdy rekreacyjnej, bo to nawet nie jest rower do XC? Masz szczęście, że ci się główka ramy nie odłamała. Co do skakania to się zgodzę ale, że to nie rower do XC to grubo przesadziłeś by nie powiedzieć kulą w płot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naprawiacz Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Może chodziło koledze o to że nie jest to rower o sportowej geometrii, bo takie w CUBEie zaczynają się od modelu LTD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 A kto normalny skacze na rowerze do jazdy rekreacyjnej, bo to nawet nie jest rower do XC? Masz szczęście, że ci się główka ramy nie odłamała. nie chcę być niemiły ale chyba dawno nie byłeś na zawodach xc, ludzie naoglądali się pucharu świata i buduja coraz większe hopy i dropy, a wiadomo że takie wyścigowe rowerki to za wytrzymałe nie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 1 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Według mnie krzywa jest zarówno rura sterowa oraz golenie dolne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Amortyzator juz zamowiony-axon wiec to juz nie ma znaczenia https://picasaweb.google.com/111392649548818164854/30Wrzesnia2012# tutaj są zdjęcia amortyzatora po wyjęciu. z moich oględzin wynika ze zarówno rura sterowa jak i golenie dolne sa wykrzywione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2012 zakupiłem axona i juz jest zamontoway, teraz czekam tylko na dapter do hamulca, ale moje pytanie jest nastepujące : jak mam zamontowac adapter skoro w tych otworach nie ma gwintu??/ bardzo mnie to ciekawi bo nie wiem czy amortyzator jest zly czy cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naprawiacz Napisano 4 Października 2012 Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Co!? Jakto niema gwintu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2012 2i regulaminu no wlasnie mnie to zastanawia bo w tych otworach nie ma gwintu, sa gładkie juz rozumiem odkrecilem tylny adapter i sie okazalo ze tam tez nie ma gwintu to dziala na zasadzie docisku z jednej strony adapter a zdrugiej srubami go przyciagmy do ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.