buchar69 Napisano 29 Września 2012 Napisano 29 Września 2012 Dzisiaj podczas mocnego kręcenia usłyszałem niepokojący dźwięk dochodzący z suportu, po przyjeździe do domu odkręciłem tego OCTALIK'a i stwierdziłem ze w kartonie nie ma nic identycznego wiec założyłem coś "podobnego" - w ramie była stara ultegra 6500 68 szer 2,2 mm wkłady te "wielowpusty" w które wciska się korbę (korba - ultegra 6503) i 118,5 całkowitej szerokości, wstawiłem jakiś tańszy model 68 szer 5 mm te "wielowpusty" i 118 szer całkowitą. I coś teraz mi to spać nie daje, jak myślicie to się sprawdzi? przerzutka przednia to też ultegra z serii 6500 Pomożecie zasnąć? Jak coś nie jasne to pytać to wytłumaczę.
Mod Team Puklus Napisano 30 Września 2012 Mod Team Napisano 30 Września 2012 Urzekająca historia a teraz napisz to po polsku ...
tobo Napisano 30 Września 2012 Napisano 30 Września 2012 Czy pomożecie zasnąć? Jak kolega wyżej - odnoszę wrażenie że jeszcze się nie obudziłeś z dziwnego snu
buchar69 Napisano 30 Września 2012 Autor Napisano 30 Września 2012 chodzi o to ze wymieniłem suport na trochę inny niż był, i nie wiem czy to będzie na dłuższą metę współpracować, na razie działa, ale boję się o to i dlatego napisałem czy zmienianie suportu z takimi małymi ząbkami na taki z takimi dużymi ma sens ? i czy to będzie działało? a druga sprawa to to iż jak widać na foto pen pierwszy suport ma napisane Lp i taki miałem w ramie a założyłem z takimi dłuższymi zębami ale Lp może teraz to brzmi jaśniej Bardzo przepraszam za to w jaki sposób przekazuje treść, niestety nie będę umiał już zapewne nigdy lepiej tego zrobić. I nie do końca wynika to z mojego lenistwa.
tobo Napisano 30 Września 2012 Napisano 30 Września 2012 Jeśli zakładasz korbę kompatybilną z wielowypustem krótszym na wielowypust dłuższy to - jeśli oba wielowypusty mają ten sam kształt - szerokość poszczególnych wypustów, ich ilość itd - korba powinna siedzieć prawidłowo. Powinieneś sprawdzać osadzenie ramion i dokręcenie śrub, czy się nie luzują itd.
buchar69 Napisano 30 Września 2012 Autor Napisano 30 Września 2012 dzięki wielkie, myślę, że w takim razie może być problem, a mogę prosić jeszcze o podpowiedź, jak sprawdzić czy ramiona korby dobrze osiadają, ponieważ nawet na tym starym supporcie miałem problem by ramiona włożyć na suport w powietrzu nie w ramie. Czy w powietrzu jest w ogóle możliwość włożenia ramion na suport? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.