Skocz do zawartości

[amortyzator] XCM suntour v3

plankton

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam amora xcm suntour v3 i chciałbym go zmiękczyć ponieważ nie wyłapuje małych i średnich nierówności.

Słyszałem o zalewaniu olejem ale nie bardzo wiem jak to zrobić (jestem dość zielony w tych sprawach).

Czy zalewanie jest jedynym wyjściem w tej sprawie ? Jeśli tak proszę o instrukcję.

PS: Ważę 60 kg

Owszem regulacja w owym g... coś daje choć nie dużo, ale często tak mam, że amor ma "gorszy dzień" dziaiaj np. działał niemalże jak na blokadzie pracował może ok. 10 mm natomiast przedwczoraj był przyjemnie miękki. Nie wiem od czego to zalerzy bo nic nie zmieniałem a warunki pogodowe niemal identyczne. Pozdrawiam

Dokładnie też myślałem początkowo że to od pogody bo to dosyć logiczne i owszem jak jest 32 stopnie to amor pływa ale jak jest tak właśnie w okolicach 15-20 to działa albo nie.

P.S Naprawiacz skoro taki niesamowity to z przyjemnością ci go odsprzedam oczywiście za cene adekwatną do "niesamowitego" amora :)

Nie baw się z wyciąganiem sprężyn czy elastomerów, niektóre amory działają po tym jeszcze gorzej. Rozbierz na elementy pierwsze, wysmaruj co się da, możesz zalać do wewnątrz trochę oleju ale uważaj żeby nie było go za dużo bo będzie lało. Kup gumy chroniące przed pyłem bo zewnętrzne uszczelki są kiepskie, polecam te charmonijkowate bo neoprenowe moim zdaniem są lipne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...