michal127 Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Witam. Parę dni temu odkryłem w moim równo dwu miesięcznym krossie coś co przyprawiło mnie niemal o zawał. Ważę ok. 80kg, a sam rower nie był niewiarygodnie katowany w terenie z tąd moje zdziwienie gdy to zobaczyłem. Rama jest zrobiona ze stopu 7005. Problem zgłosiłem już na gwarancję. No wiec teraz pytanie. Jakie są szanse, że producent uzna reklamację do takiego przypadku? A jeśli nie to czy jest sens coś takiego spawać czy rama jest już na śmieci? Jeśli wstawiłem temat do złego działu to z góry przepraszam. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naprawiacz Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Spokojnie, nic nie będziesz musiał naprawiać. Dostaniesz nową ramę, pewnie już rocznik 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 kolega wyżej ma racje Nie słyszałem jeszcze z problemami gwarancji u krossa myślę że w tym przepadku spokojnie dostaniesz nową ramkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeks23 Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Daj znać jak przebiega cała sprawa reklamacji u Krossa aby ludzie wiedzieli czy można na nich liczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Pęknięcia tego typu tak jak i pęknięcia spawów powinny być bez problemu rozpatrywane jako wada materiałowa. W najgorszym przypadku mogą zechcieć zobaczyć rower i przeprowadzić ekspertyzę, której celem jest stwierdzenie np zmian "geometrii" ramy w wyniku wypadku, uderzenia itd. Tego typu urazy są jednak z reguły bardzo ewidentne, u ciebie pękła rurka pod łańcuchem i to tylko prawa. Ja będąc producentem domagałbym się od sklepu jedynie zdjęć uszkodzenia a potem zdjęć z kasacji ramy - wg mnie szkoda byłoby płacić za odsyłanie ramy/roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Tak z ciekawości, uderzyłeś gdzieś czy coś? Czy to samo sobie tak pękło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 2i regulaminu Czytaj temat potem pisz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Kolega "Fenthin" wie coś na temat reklamacji u Krossa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Czytaj temat potem pisz ... Nie pouczaj. Zadałem pytanie i dalej się go trzymam - może nieświadomie gdzieś uderzył w coś, jakaś gleba, ostry drop etc. stąd pytam, może coś zarejestrował. 'Niewiarygodne nie katowanie w terenie' nic nie mówi, dlatego chcę rozwiać swoje wątpliwości, gdyż cały czas nie dowierzam w ten obrazek i w całą sytuację, iż pękło tak po prostu i to aż tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal127 Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 2i regulaminu Szczerze nie mam bladego pojęcia jak to mogło się stać. Ostatnim razem śmignąłem nim przez las parę razy, ale niewiadomych zeskoków z korzeni, ani jakiś wielkich uderzeń przy tym nie było. Może w jakimś miejscu uderzyłem gdzieś mocniej, ale tego przynajmniej nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastatajm Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Z ciekawości zapytam czy udało się zareklamować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal127 Napisano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2012 @rastatajm - aktualnie cały czas czekam. Rower pojechał w tamten czwartek do sklepu internetowego, w którym go kupiłem i jak na razie jest cisza. Jak nie będzie odzewu to w piątek to nich zadzwonię i się podpytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 @rastatajm - aktualnie cały czas czekam. Rower pojechał w tamten czwartek do sklepu internetowego, w którym go kupiłem i jak na razie jest cisza. Jak nie będzie odzewu to w piątek to nich zadzwonię i się podpytam. Coś wiadomo więcej w kwestii powyższej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal127 Napisano 6 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 tak. właśnie dziś się dowiedziałem, że przyjęto ramę na gwarancję rowerek powinien przyjść za tydzień. podeślę jakieś fotki jak już go będę miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Tak powinna wyglądać obsługa gwarancyjna w każdym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Tak powinna wyglądać obsługa gwarancyjna w każdym sklepie. Bo Kross to porządna firma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Jeden pozytywnie rozpatrzony przypadek nie swiadczy o tym, że jest to porządna firma, raczej jak każda inna, po prostu przeciętna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastatajm Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Historia z happy endem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Jeden pozytywnie rozpatrzony przypadek nie swiadczy o tym, że jest to porządna firma, raczej jak każda inna, po prostu przeciętna. Dokładnie. Takie sprawy powinny być załatwiane bez mrugnięcia okiem. Powiedziałbym nawet, że o poziomie firmy decyduje ilość negatywnych opinii. Ale ja postawy tej firmy wobec klienta nie trawię, więc już nic nie mówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal127 Napisano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam ponownie. Zadzwonili do mnie ze sklepu, w którym kupowałem rower i powiedzieli mi, że Kross ma aktualnie problem z dostawą nowych ram i na rower będzie trzeba trochę poczekać. Dali mi do tego taką propozycję, że jeśli chcę to poniżej 1000zł mogą mi zamontować od razu karbonową ramę z Levela A9. Wątpię żebym się na to zdecydował, ale chciałbym się Was zapytać na ile by opłacał się taki układ. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 10 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Poniżej 1000zł, czyli miałbyś jeszcze zapłacić za to, co powinni zrobić "od kopa" i za darmo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 10 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 za 500 zł. dopłaty brałbym karbon...trochę negocjacji i powinno przejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 10 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 To jest propozycja sklepu czy producenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 10 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Tak jak mówi RufusBiker za 500zl będzie się opłacać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal127 Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Odświeżam temat. Po dwóch i pół miesiącach rowerek wreszcie do mnie powrócił. Trochę długo, no ale dobrze, że tą gwarancję w ogóle mi przyznali. Zamieszczam fotkę roweru na nowej ramce. Dzięki wielkie wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.