Skocz do zawartości

[Rama/Podpora Łańcucha]Kross Level A6 - lekkie wygięcie podpory łańcucha

Confused

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Niedawno zdarzył mi się wypadek - podczas ostrego hamowania uderzyłem rowerem w słup, przez co złamałem pedały, wygiąłem hak od przerzutek oraz podporę łańcucha. Hak i pedały wymieniłem ale podpora jest przyspawana więc jest to raczej niemożliwe. I tu pojawia się moje pytanie - czy jest możliwe wyprostowanie tej ramy (aluminiowa niestety) oraz jeśli tak to czy jest to możliwe w którymś z serwisów rowerowych w Poznaniu (nie mieszkam tu, więc nie mogę sam sprawdzić niestety).

Napisano

Dolne widełki tylnego trójkąta, no to życzę powodzenia w prostowaniu .... z tego co napisałeś wynika, że jest raczej mocno wygięta, więc jest szansa, że pęknie, jesli nie przy prostowaniu to w niedalekiej przyszłości ...

Napisano

Rower, z tego co napisał w tytule - Level A6, tylko jaki rocznik, w wypadku starszej ramy cena będzie zbliżona do tego przyrządu ...

Napisano

Jak przywaliłeś tak że złamałeś pedał to mufa suportu też dostała. Daj sobie spokój z tą ramą bo i tak okaże się że jest zwichrowana cała.

Za 350-400 zł kupisz taką nową, za 500-600 masz już A7 i masz pewność że jest ok. Ewentualnie jest cała masa fajnych używek za 200-250zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...