Bady Napisano 28 Września 2012 Napisano 28 Września 2012 Witam. Jakiś czas temu opisywałem swój problem z suportem w rowerze Hexagon X6. Wcześniej było to tylko pykanie po lewej stronie, wczoraj po 2 dniowej przerwie od jazdy na rowerze zauważyłem że coś gruchocze w suporcie i odczuwane są wstrząsy w całej korbie. Wcześniejszy problem był zgłaszany na serwis gwarancyjny (na który i tak chce się udać żeby podkręcili mi hamulce i przerzutki) to człowiek z serwisu tylko odkręcił śrubę mocującą suport(?) i wyczyścił, po odjechaniu 10metrów od sklepu suport nadal wydawał takie same odgłosy jak przed tym co zajrzał. Teraz sytuacja wygląda poważniej i zastanawiam się czy jeszcze się z tym wstrzymać jak bardziej się posypie czy zostać uziemionym bez roweru na weekend, a druga opcja mi najmniej wchodzi w grę bo bez roweru jak bez ręki. Wracając do tematu, czy naprawa suportu bądź jego wymiana odbędzie się na zasadach gwarancji czy mój portfel znów ucierpi i będzie trzeba za suport zapłacić ?
Naprawiacz Napisano 28 Września 2012 Napisano 28 Września 2012 Witam. Jakiś czas temu opisywałem swój problem z suportem w rowerze Hexagon X6. Wcześniej było to tylko pykanie po lewej stronie, wczoraj po 2 dniowej przerwie od jazdy na rowerze zauważyłem że coś gruchocze w suporcie i odczuwane są wstrząsy w całej korbie. Wcześniejszy problem był zgłaszany na serwis gwarancyjny (na który i tak chce się udać żeby podkręcili mi hamulce i przerzutki) to człowiek z serwisu tylko odkręcił śrubę mocującą suport(?) i wyczyścił, po odjechaniu 10metrów od sklepu suport nadal wydawał takie same odgłosy jak przed tym co zajrzał. Teraz sytuacja wygląda poważniej i zastanawiam się czy jeszcze się z tym wstrzymać jak bardziej się posypie czy zostać uziemionym bez roweru na weekend, a druga opcja mi najmniej wchodzi w grę bo bez roweru jak bez ręki. Wracając do tematu, czy naprawa suportu bądź jego wymiana odbędzie się na zasadach gwarancji czy mój portfel znów ucierpi i będzie trzeba za suport zapłacić ? To zależy. Wnioskując że niebawem wybierasz się na przegląd gwarancyjny, to chyba nie przejechałeś więcej niż 500km. Jeżeli tak masz podstawy do reklamacji środka suportu w miejscu zakupu. Jeżeli jednak nie dokonaleś przeglądu we wskazanym w karcie gwarancyjnej terminie mogą być problemy z reklamacją tej części. Napisz ile kilometrów przejechaleś i co to za suport(kwadrat,octaling,isis,hollowtech II)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.