fw66 Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Muszę przedłużyć przewód w Hayesach Trail. Czy będę mógł wykorzystać obecne końcówki i kupić tylko przewód? Czy jednak lepiej kupić cały komplet nowy? Wolę spytać zanim rozbroję hamulec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naprawiacz Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Muszę przedłużyć przewód w Hayesach Trail. Czy będę mógł wykorzystać obecne końcówki i kupić tylko przewód? Czy jednak lepiej kupić cały komplet nowy? Wolę spytać zanim rozbroję hamulec. Niestety będziesz musiał kupić nowe baryłki. Stare są zgniecione żeby uszczelnić połączenie. Do niczego się nie nadają. Pozatym nie wyciągnol byś jej z kabla. Pozdrawiam Koszt baryłki max 6zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2012 "Baryłki" to chyba nazwa potoczna. Na Velo można dostać takie "skuwki" Mówią że to komplet od strony klamki, ale na Youtube widać że jedno jest na jednym końcu, a drugie na drugim. Chociaż w oficjalnej instrukcji jest napisane, że samemu nie można założyć końcówki od strony zacisku i musi być fabryczna. Ale nie mam zamiaru płacić 150zł !! za oryginalny przewód. Kupię te końcówki oraz 2m przewodu i mam nadzieję że sie uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naprawiacz Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Dokładnie. Ja to sobie nazywam baryłki bo tak wyglądają. Sorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 A jednak instrukcja mówiła prawdę. Końcówek od strony zacisku nie da się użyć ponownie, więc muszę kupić wszystkie końcówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.