Skocz do zawartości

[niskie temperatury] problem ze stawami

kamilmat90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nurtuje mnie pewne twierdzenie ludzi. Otóż w większości starsze osoby mówią mi że przez jazdę w niskich temperaturach głównie minusowych rozwalę sobie stawy. Szczególnie podkreślają to że na starośc bede sztywny jak kij od szczotki .

Sezon zimowy zbliża się coraz większymi krokami . Chciałbym zachować aktywność rowerową również w tej porze roku.

Proszę o Wasze opinie odnośnie tej kwestii.

Następnym razem spytaj te starsze osoby, ile się w życiu najeździły zimą, albo chociaż czy znają kogoś kto dużo jeździł w zimie.

W ogóle nie ma co podejmować dyskusji, bo im człowiek starszy, tym bardziej swoje wie :). Oni sobie wyobrażają, że przeciwwiatrowe zimowe spodnie to takie kalesony i wiatr je przewiewa jak chce ;).

Jak nie będziesz jeździł na krótko przy 5 stopniach, albo na mrozie w cienkiej lycrze, to wszystko powinno być ok, ja jeżdżę zimą od 5 lat i nie mam większych problemów z kolanami niż latem.

j/w, ale podszedlbym do tego naprawde powaznie - w zimowe ciuchy na rower trzeba zainwestowac konkretne pieniadze i nie warto na nich oszczedzac - wszystko nieprzewiewne, szczelne, ocieplane (ale bez przesady)...za dobry zestaw mozna by kupic rower sredniej klasy, ale w zasadzie jest to zakup na cale zycie...jesli nie oszczedzamy

wiele osob cierpi na stawy z powodu jezdzenia zima, ale najczesciej wyglada to tak, ze sie dojezdzalo caly rok kawalek do pracy w jeansach/dresie, bez rekawiczek i czegos pod szyja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...