Skocz do zawartości

[Dętki] Lekkie, Z ładnym wentylem

f16marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pierwsza liczba to szerokość obręczy w milimetrach, druga to wielkość koła w milimetrach (dokładniej to średnica rowka obręczy odpowiadająca średnicy drutu, który mocuje oponę na obręczy), trzecia to rozmiar koła w calach. wentylki pokazane przez Ciebie to prawdopodobnie wentyle do instalacji systemów bezdętkowych, może pomyślisz o takim rozwiązaniu?

niestety nie znam żadnych "ładnych" dętek;)

Napisano

Właśnie o tym myślałem, śmiga ktoś na bezdętkowych w kółkach crossride ? Jakie sa tego koszta ?

wentyle pewnie z 60 zł

jakaś taśma uszczeniajaca ?

mleczko w srodek ?

Napisano · Ukryte przez safian, 28 Września 2012 - Brak powodu
Ukryte przez safian, 28 Września 2012 - Brak powodu

co sie dzieje na tym forum

dętki z łandym wentylem...

opony z dużym napisem ...

głośna piasta...

świecące zakrętki...

itd itd,

Chłopy może czas sie przeżucić na forum o tipsach, tam jest dużo ładnych rzeczy,

Jak wy sobie radzicie z błotem na tym pięknych rowerach :woot:

Napisano

haha :D wiem jak to brzmi, zamontowałem już dętkę za 10 zł, ale chyba kupie tego FOSS bo lekutkie i maja śliczny wentylek lub jeżeli mi poradzicie przejdę na system bezdętkowy tylko muszę wiedzieć jak to zrobić i co kupić. Koła Crossride.

Błoto na rowerach to akurat fajnie wygląda w MTB :D

OFF TOP : chciałem dopompować amorka i kompresorem niesteyt się nie da mimo, że ma 10 amtosfer bo jednocześnie spuszcza powietrze (nieszczelny do konca wentyl)

http://allegro.pl/pompka-do-amortyzatora-amortyzatorow-beto-400psi-i2674604173.html ma ktoś może do sprzedania coś podonego ? kupie jak najtaniej wystarczy mi 150 psi

Napisano

Sposobów masz kilka wszystkie opisane na forum ...

Jeden ze sposobów to ghetto ... sposób na rozcięta dętkę ...

Inny sposób to kupno specjalnej taśmy uszczelniającej na nyple i wentylków do systemu bezdętkowego.

I jeszcze jeden sposób to taśma mniej specjalna i wentylki do systemu bezdętkowego ...

Ta mniej specjalna taśma to :

63765b88de3a22a1b72d58093599a04f.jpg

Tylko musi mieć mocny klej.

Do wszystkich sposobów potrzebujesz mleczko ... ja używam mleczka Stan`s

Wskazany kompresor :)

Pozdro

Napisano

Systemu bezdętkowego z dętkowym nie ma sensu porównywać pod katem wagi ...

Tubless ma inne zalety o wiele ważniejsze niż waga :).

System bezdętkowy pozwala w terenie jeździć na niskich ciśnieniach co polepsza parametry trakcyjne opon.

Jazda na takich ciśnieniach z dętkami ryzykujesz liczne "snejki" dodatkowo w bezdętkowym mleczko pozwala uszczelniać drobne przebicia.

Pozdro

Napisano

A ja nie rozumiem o co CI chodzi ? Już znalazłem odpowiednią końcówkę i dmucha kompresorem do 8 barów jak ta lala ;P

Na niskich ciśnieniach nie będę jeździć więc biorę dętki fossa.

Można zamknąć

Napisano
Na niskich ciśnieniach nie będę jeździć więc biorę dętki fossa.

Nie dość że odbierasz sobie całą frajdę wykorzystania opon MTB to jeszcze robisz sobie kuku Foss-ami... a Król Julian mówił że Fossy to nic dobrego. ;)

Ja wprawdzie używam dętek ale śmigam na niskich ciśnieniach bo Gravity dość dobrze to znoszą... nie wiesz co tracisz. Używam dętek bo żongluje oponami i tak jest łatwiej.

Napisano

Polecam dętki Eclipse. W czymś jeszcze pomóc? Może ładne linki przerzutkowe?

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...