pangumas Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Przymierzam się do zakupu tych pedałów. Jest ktoś może w ich posiadaniu i wyrazi opinie na ich temat? Jak na razie od roku używam szimanowskich 105-tek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Nie mialem do czynienia konkretnie z tym modelem. Uzywam Thrustow przez ostatnie 1.5 sezonu. Model zwal sie 195g. Ostateczna waga stanela na 188g, po wymianie srubek regulujacych napiecie sprezyny. Swietne pedaly. Bardzo dobre lozyskowanie. Zero luzow. Np. Keo Look Sprint, ktore przejechaly znacznie mniej, maja luzy. Minimalne ale maja. Te, o ktore pytasz, maja mold karbonowy, moje wykonane sa z magnezium. To zasadnicza roznica. Nieco inne, kosmetyczne, rozwiazanie naciagu sprezyny. Swoje kupilem za ok £40. Ceny 8-ek sa nieco inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pangumas Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Na ebay'u chodzi wersja Xpedo Thrust 190 gram, ale niestety wersja biała. Jakby były czarne to nawet bym się nie zastanawiał tylko brał. Udało mi się znaleźć sklep, który posiada na sprzedaż model Thrust 8 TI za 650 zł, waga 172g. Aukcje ebay mają różne ceny, głównie powyżej 800 zł. Dzięki 1415chris za opinie. Chciałem się ogólnie dowiedzieć jak te pedały się sprawują. Prawie na 100% jestem już nastawiony na zakup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 To sa prawie moje: http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-XPEDO-THRUST-7-XRF07MC-Black-Bike-Pedals-/200822609359?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item2ec1f5d5cf prawie, bo moje maja Ti oske. Stad ta roznica w wadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pangumas Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Ja na te się czaiłem xpedo black road force thrust 190grams a pair | eBay Zapytałem czy nie ma na sprzedaż czarnej wersji z opcją kup teraz. Fajnie że dają dwa zestawy bloków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pangumas Napisano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Wczoraj pedały przeszły chrzest bojowy razem z nowo zamontowaną korbą Sram Force 53/39. Jak na razie wszystko OK, ale co można więcej powiedzieć. Nie pozostaje nic innego jak jeździć do pierwszych śniegów. Na nowy sezon dostaną trochę w palnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 To w koncu ktore kupiles? Pstryknij jakies zdjecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pangumas Napisano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Kupiłem 8 TI. Koleś na ebay'u od tych białych Thrust'ów się nie odzywał czy ma czarną wersje (190g). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.