afrodyzjusz Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Wiatm! Akyualnie jezdze na author instinct 29 2011. Postanowiłem jednak zbudować sam od podstaw swoejgo 29 era. Wybór ramy padla na speca stumjumer ht Specialized Bicycle Components Wykorzystam mój sztuciec czyli recon gold tk solo air(przynajmniej na razie) o skoku 80mm. Tearz naszły mnie jednak wątpliwości czy to aby nie za mało. Gotowe rowery konfigurowane są z widelcami i 80mm i 100mm. jak to wpłynie na trakcje roweru. Jakieś sugestie?? PS. to mój pierwszy post, przepraszam za ew. błęddy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 (edytowane) 15.5": 80mm, 17.5/19/21": 90mm travel - specyfikacja SJ S-Works ze strony Speca. Tańsze śmigają na 100mm Recona chyba możesz na 100mm zmienić, jak Ci będzie mało. Edytowane 27 Września 2012 przez COOLoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 jezdzilem na 100 i 80mm, wg mnie lepiej na 100, bo rama wyjsciowo tak dobrze podjezdza, ze mozna troche z tych walorow poswiecic na rzecz komfortu i zjazdow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Wiatm! Akyualnie jezdze na author instinct 29 2011. Postanowiłem jednak zbudować sam od podstaw swoejgo 29 era. Wybór ramy padla na speca stumjumer ht Specialized Bicycle Components Wykorzystam mój sztuciec czyli recon gold tk solo air(przynajmniej na razie) o skoku 80mm. Tearz naszły mnie jednak wątpliwości czy to aby nie za mało. Gotowe rowery konfigurowane są z widelcami i 80mm i 100mm. jak to wpłynie na trakcje roweru. Jakieś sugestie?? PS. to mój pierwszy post, przepraszam za ew. błęddy Po ile taką ramę można na rynku spotkać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 (edytowane) http://www.rowerowysklep.pl/czesci-ramy-ramy-mtb-rama-specialized-stumpjumper-29-white-navy-12-o_l_216_313.html powyżej 3 tys. Edytowane 28 Września 2012 przez Luk33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrodyzjusz Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Po ile taką ramę można na rynku spotkać ?? Cena w specu w chorzowie 3800 zł jezdzilem na 100 i 80mm, wg mnie lepiej na 100, bo rama wyjsciowo tak dobrze podjezdza, ze mozna troche z tych walorow poswiecic na rzecz komfortu i zjazdow Wielkie dzięki. Rzowiałeś moje ostatnie wątpliowści, bo już zaliczke zapłaciłem Cena w specu w chorzowie 3800 zł Wielkie dzięki. Rzowiałeś moje ostatnie wątpliowści, bo już zaliczke zapłaciłem Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Trochę drogo jak na standardową bądź co bądź ramę wysmażoną przez Meridę ... zwłaszcza jak tą cenę porównam ze Stumpjumperem FSR za 5900 zł ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrodyzjusz Napisano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) Trochę drogo jak na standardową bądź co bądź ramę wysmażoną przez Meridę ... zwłaszcza jak tą cenę porównam ze Stumpjumperem FSR za 5900 zł ... Drogo jak na rame ht ale epic jet poza moim zasięgiem a tylko te dwie ramy brałem pod uwage i wole zbudować porządnego sztywniaka niż budźetowego fulla, a stumjumper fsr to zupełnie inna liga :)Ponadto na 2013 rok nie ma ale ramy stumpjamper fsr jest tylko węgiel Edytowane 2 Października 2012 przez afrodyzjusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi