wojtaszek Napisano 27 Września 2012 Napisano 27 Września 2012 Zaczął mi przeskakiwać napęd, przy obciążeniu lańcuch skacze na kasecie. Zauważyłem, że jest rozkuty i blaszka odstaje na jakieś 2-3 mm. Jak to się w ogóle mogło stać? Zaczęło skakać podczas jazdy, po zrobieniu ok 150 km.
Qamal Napisano 27 Września 2012 Napisano 27 Września 2012 przy zmienie przelozen pod obciazeniem rozkuj > usun uszkodzone elementy > skuj ewentualnie wstaw spinke
wojtaszek Napisano 27 Września 2012 Autor Napisano 27 Września 2012 Czyli to normalne? Właśnie co do spinki, tu piszą, żeby nie zakładać na fabrycznym sworzniu. P.S. Thx za błyskawiczną odpowiedź
wojszat95 Napisano 27 Września 2012 Napisano 27 Września 2012 Niee kolego nie skuwaj już tego łańcucha z powrotem, kup spinkę
tuoomek Napisano 27 Września 2012 Napisano 27 Września 2012 tu piszą, żeby nie zakładać na fabrycznym sworzniu. Co ma piernik do wiatraka? Przecież niektóre łańcuchy sprzedają już ze spinkami, bez "sworzni fabrycznych". Taki sworzeń jest tylko po to, żeby było łatwiej zmontować łańcuch. Spinka znacznie ułatwia tą sprawę.
wojtaszek Napisano 27 Września 2012 Autor Napisano 27 Września 2012 Nie wiem, nie znam się na tyle, poprostu pytam o to co tam napisali. W takim razie ten poradnik jest do d***?
tuoomek Napisano 27 Września 2012 Napisano 27 Września 2012 Poradnik jest w porządku. Wszystko ładnie jest opisane krok po kroku. Tylko ta "porada" co do sworznia fabrycznego, jest... nietrafiona.
wojtaszek Napisano 27 Września 2012 Autor Napisano 27 Września 2012 Rozumiem. Czy w takiej sytuacji mój sworzeń jest do wyrzucenia, i albo kupuję nowy, albo spinkę? Dodam, że rower na gwarancji.
tuoomek Napisano 28 Września 2012 Napisano 28 Września 2012 Do wyrzucenia jest nie tylko sworzeń, ale całe zewnętrzne ogniwo, bo to już jest krzywe. Możesz je po prostu zastąpić spinką. A tak btw, to skoro po 150 km się coś takiego zdarzyło, znaczy że producent coś spie****ił (zapewne nie wbił sworznia wystarczająco daleko).
wojszat95 Napisano 28 Września 2012 Napisano 28 Września 2012 Do wyrzucenia jest nie tylko sworzeń, ale całe zewnętrzne ogniwo, bo to już jest krzywe. Możesz je po prostu zastąpić spinką. A tak btw, to skoro po 150 km się coś takiego zdarzyło, znaczy że producent coś spie****ił (zapewne nie wbił sworznia wystarczająco daleko). Dokładnie Kup spinkę i tyle A nie tutaj się za przeproszeniem troszkę sracie z tymi spinkami Kupujesz i jeździsz i nie kombinuj
wojtaszek Napisano 28 Września 2012 Autor Napisano 28 Września 2012 Heh Byłem dziś w serwisie, i na gwarancję koleś mi załozył spinkę KMC, za darmo Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.