Szosowiec2012 Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Wiem że zaśmiecam forum kolejnym wpisem o podobnym temacie ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi.Przy przełożeniu 2-10 łańcuch obciera o prowadnice.Jednak tylko w pewnym fragmencie obrotu korby.Jest to zmiana 1mm.Prowadnicy nie mogę skręcić gdyż wtedy przy wrzucaniu na płyte łańcuch spada na zewnątrz.Co to może być, jak mogę rozwiązać problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 27 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Krzywa zębatka? Można lekko naprostować. Przerzutka jest na pewno idealnie wyregulowana? Może wystarczy minimalnie podciągnąć baryłką, jeżeli łańcuch Ci spada to prowadnica za daleko się wychyla - wyreguluj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Jak wyżej, bądź zęby krzywe. Zdejmij i prostuj bądź oddaj do serwisu. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis96 Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 jak tylko w jednym miejscu,a nie na całej tarczy to zęby,prostuj albo wymień tarcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szosowiec2012 Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Przy obrocie po prostu wygląda to tak jakby korba miała ósemkę mniej więcej, możliwe że korba nie jest prosto w stosunku do suportu? Wychylenie jest nieznaczne około 1mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 27 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2012 A co to za korba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szosowiec2012 Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 FSA Vero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 27 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Na kwadrat, więc teoretycznie mogłoby być nieco krzywo, chociaż mało prawdopodobne... Na drugiej zębatce jest prosto? Zrobiło tak się z dnia na dzień, czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szosowiec2012 Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Wytłumaczę ci wszystko na Pw tak łatwiej. Na patelce jest to samo ale o wewnętrzną część prowadnicy i jakby w mniejszym stopniu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.