leszczu Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 Witam Mam pytanie. Jakie rekawiczki lepsze do XC, z palcami czy bez ? Sam juz niewiem z dlugimi chyba lepsza przczepnosc i wyglad a z krotkimi lepsza przewiewnosc. Prosze o rade.
marnon Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 wiesz powiem tak że to chyba kwestia gustu, w których lepiej się czujesz i zależy jak jeździsz bo jeśli masz zamiar się ścigać w maratonach czy często bywać w górach to polecam długie palce , spocone palce nie będą się ślizgać po kierownicy, obserwuje się także taki trend w modzie rowerowej że jakaś moda na długie palce teraz jest, niestety dobre rękawiczki są dość drogie...
MIC Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 Mam takie i takie do XC ale w 99% jezdze w dlugich palcach czy jest to upalny czy tez zimny dzien - dla mnie bez roznicy. Rece i tak jakos strasznie mi sie nie poca a jak wspomnial kolega wyzej az tak sie nie sligaja.
simonrg Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 Zdecydowanie polecam z długimi palcami. Odkąd kupiłem z długimi to krótkie odeszły u mnie do lamusa. Ręka poci się zarówno w tych i tych. Ale z długimi jak spocą się palce to pot pozostaje w rękawiczce a nie na klamkach i manetkach. Co za tym idzie jak koledzy wspominali wcześniej ręka się nie ślizga.
Alvaren Napisano 10 Kwietnia 2006 Napisano 10 Kwietnia 2006 Ja równiez polecam z długimi paluchami. Wentylaja prawie taka sama jak w krótkich (prawie =palce) poza tym brak potu na klamkach od palców i ostatnie większa ochrona przy upadkach. Gdyby nie długie paluchy to już dawno bym miał je poździerane
Vader Napisano 10 Kwietnia 2006 Napisano 10 Kwietnia 2006 osobiscie w gorach mi sie lepiej jezdzi w rekawiczkach z dlugimi palcami, wiecej sie hamuje i mniej sie paluchy obijaja wczesna wiosna i jesienia tez jezdze w dlugich, ale ogolnie jak jest cieplo to juz w krotkich
leszczu Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Napisano 10 Kwietnia 2006 Dzieki bardzo wszytskim jednak mnie przekonaliscie. Biore dlugie a dokladnie firmy Motion slyszalem ze sobie ktos tu chwalil a w moim miescie kosztuja 50 zeta. Pozdro
marnon Napisano 10 Kwietnia 2006 Napisano 10 Kwietnia 2006 ja już długi czas nosiłem się z zamiarem kupna takowych rękawiczek i dziś nabyłem sobie Shimano XTR z długimi palcami w zaprzyjaźnionym sklepie za 75zł... jestem b.zadowololny ale czy są dobre okarze się w boju
DENI Napisano 10 Kwietnia 2006 Napisano 10 Kwietnia 2006 w zimie dlugie w lecie krotkie na fr tylko dlugie kiedys na maratonie bylem tak spocony ze przesada,przetarlem moherkiem czolo i ....pot mi kapal po rekach troszeczkunieczke slizgala mi sie reka na hamplach no i gleby - lepiej miec dlugie a czy kupie dlugie - sam nie wiem ,upaly sa koszmarne
DaRochee Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 ja mam długie od jakiegoś czasu i śmigam w nich w skwar i w deszcz i w zimę heheh uniwersal mają taką siateczkę i końcówki wzmacniane do dual control, choć mi to nei potrzebne
MarcinGoluch Napisano 14 Kwietnia 2006 Napisano 14 Kwietnia 2006 http://allegro.pl/item97693358_rekawice_ra...xc_gripper.html Moze ktossie wypowiedziec na temat tych rekawiczek. Jezeli chodzi o wyglad pierwsza klasa . Firma tez nie najgorsza teraz tylko jak sie sprawdzaja w boju?
Alvaren Napisano 14 Kwietnia 2006 Napisano 14 Kwietnia 2006 Zauważ że to rozmiar xxl wiec jesli masz taką łape to możesz kupić Race face to b.dobra firma ale jak się ma do rękawiczek to nie wiem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.