Skocz do zawartości

[rekawiczki] długie czy krótkie palce ?

leszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam pytanie. Jakie rekawiczki lepsze do XC, z palcami czy bez ? Sam juz niewiem z dlugimi chyba lepsza przczepnosc i wyglad :) a z krotkimi lepsza przewiewnosc. Prosze o rade.

Napisano

wiesz powiem tak że to chyba kwestia gustu, w których lepiej się czujesz i zależy jak jeździsz bo jeśli masz zamiar się ścigać w maratonach czy często bywać w górach to polecam długie palce , spocone palce nie będą się ślizgać po kierownicy, obserwuje się także taki trend w modzie rowerowej że jakaś moda na długie palce teraz jest, niestety dobre rękawiczki są dość drogie...

Napisano

Mam takie i takie do XC ale w 99% jezdze w dlugich palcach czy jest to upalny czy tez zimny dzien - dla mnie bez roznicy. Rece i tak jakos strasznie mi sie nie poca a jak wspomnial kolega wyzej az tak sie nie sligaja.

Napisano

Zdecydowanie polecam z długimi palcami. Odkąd kupiłem z długimi to krótkie odeszły u mnie do lamusa. Ręka poci się zarówno w tych i tych. Ale z długimi jak spocą się palce to pot pozostaje w rękawiczce a nie na klamkach i manetkach. Co za tym idzie jak koledzy wspominali wcześniej ręka się nie ślizga.

Napisano

Ja równiez polecam z długimi paluchami. Wentylaja prawie taka sama jak w krótkich (prawie =palce) poza tym brak potu na klamkach od palców i ostatnie większa ochrona przy upadkach. Gdyby nie długie paluchy to już dawno bym miał je poździerane :rolleyes:

Napisano

osobiscie w gorach mi sie lepiej jezdzi w rekawiczkach z dlugimi palcami, wiecej sie hamuje i mniej sie paluchy obijaja

wczesna wiosna i jesienia tez jezdze w dlugich, ale ogolnie jak jest cieplo to juz w krotkich

Napisano

Dzieki bardzo wszytskim jednak mnie przekonaliscie. Biore dlugie a dokladnie firmy Motion slyszalem ze sobie ktos tu chwalil a w moim miescie kosztuja 50 zeta. Pozdro

Napisano

ja już długi czas nosiłem się z zamiarem kupna takowych rękawiczek i dziś nabyłem sobie Shimano XTR z długimi palcami w zaprzyjaźnionym sklepie za 75zł... jestem b.zadowololny ale czy są dobre okarze się w boju ;)

Napisano

w zimie dlugie

w lecie krotkie

na fr tylko dlugie

kiedys na maratonie bylem tak spocony ze przesada,przetarlem moherkiem czolo i ....pot mi kapal po rekach ;)

troszeczkunieczke :P slizgala mi sie reka na hamplach ;)

no i gleby - lepiej miec dlugie :P

a czy kupie dlugie - sam nie wiem ,upaly sa koszmarne

Napisano

ja mam długie od jakiegoś czasu i śmigam w nich w skwar i w deszcz i w zimę heheh uniwersal ;)

mają taką siateczkę i końcówki wzmacniane do dual control, choć mi to nei potrzebne :)

Napisano

Zauważ że to rozmiar xxl wiec jesli masz taką łape to możesz kupić Race face to b.dobra firma ale jak się ma do rękawiczek to nie wiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...