venom2000 Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Witam wszystkich i zadaję pytanie czy miał już ktoś do czynienia z tym modelem SPD-ków SHIMANO PD-M505 zamierzam wreszcie zacząć jazdę na spdkach i chcę zacząć od czegoś tańszego bez zbędnej inwestycji na początek a to one: http://allegro.pl/shimano-pd-m505-pedaly-spd-bloki-model-2012-rt-i2673803511.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Posiadam takie pedały, są w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ja tez je mam i naprawdę nie narzekam. Nie mają dość ciężko, bo założyłem je do treningowej szosówki, ale mają przejechane sporo ponad 1000km przeze mnie (jestem II właścicielem) i złego słowa powiedzieć jak na razie nie powiem, choć z tego co wiem to dość szybko łapia luzy jeżeli jeździsz agresywnie i bardzo duzo w lesie w trudnych warunkach czyt. błoto, woda moze snieg i często sie wypinasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ale luzy można podkręcić i będzie dobrze :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Albo jest też fajna opcja dopłacić trochę do 520-tek. Ja właśnie takie posiadam. W jednym rowerze siedzą bodajże już ponad 10k i ciągle wszystko gra. Nie mam z nimi żadnych problemów W drugim rowerze mają 6k km i też ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Ygrek, robiłes coś z nimi czy od nowości nie były serwisowane w żadn sposób? Moje 520-ki nabrały luzów, że nogi lataja jak na crankach. Fakt, że od nowości są wkręcone i jedyne co z nimi zrobiłem to przekręciłem, bo przezyły już 2 korby, ale po moich 10-12kkm wlaściwie nadają się juz tylko do wyrzucenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Nabyłem jednak 520-ki w bieli zobaczę jak się to sprawdzi bo od zawsze na platformach jechałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clus Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 520 są w porządku bo dość lekkie (380g u mnie) ale mają jedną wadę: ciężko je rozebrać i przeserwisować, czego nie można powiedzieć o 540 (350g ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Wyznaję zasadę czego nie mam czasu naprawiać i serwisować biorę nowe oczywiście wszystko w granicach rozsądku Temat uważam za zamknięty proszę Admina o zamknięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.