Piszaman Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 tylko sprawdze czy mi będzie pasował jesli chodzi o tarce i rozmiar steru Co mają tarcze do amorka? Staraj się pisać po polsku i używaj znaków interpunkcyjnych. Do bani się czyta Twoje posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Nawet jesli bym wygrał 100 tyś złoty to nie kupie armora za 2 tys do roweru wartego razem 2 koła Wtedy był by warty już 4 tys ;D , jak ja bym miał 100 tysięcy bo miałbym amora za 6 tys xD Szukaj, aż znajdziesz ja swojego szukałem miesiąc, czekałem na okazje, zapoznawałem się z tematami i markami. Sprawdzaj blokady skoku, tłumienie powrotu, regulacje naprężenia wstępnego itp. itd. Lepsza wersja - więcej regulacji (chociaż nie koniecznie bo dual air to w ustawieniu życzę powodzenia ) Lukaj sobie po allegro, sprawdzaj forum. Znajdziesz coś to link w temat to pomożemy @ Co do tarczy to chyba chodzi koledze o mocowanie PM lub IS. Rozmiar tarczy reguluje się poprzez adaptery max to zazwyczaj te 203 mm jeżeli nie to 180. A zapewne w twoim wypadku większej tarczy jak 180 nie zamontujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 tarcze mam 180mm znalazłem taki: http://allegro.pl/amortyzator-manitou-circus-expert-okazja-i2671824278.html http://allegro.pl/manitou-r7-absolute-100-mm-nowy-1i1-8-i2660809547.html http://allegro.pl/marzocchi-66-rc3-2009-i2631067746.html i taki http://allegro.pl/amortyzator-rst-storm-air-ta-czarny-disc-okazja-i2674406734.html który z nich jest najlpeszy? na razie nie patrzcie na cene tylko który najlepszy a upoluje coś Piszaman dzięki za ceną uwagę Postaram się poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Amorek nie ma nic wspólnego z tarczą. Możesz miec i 200. Chodzi tutaj o adaptery. Co do amorków to kupiłbym tańszy amortzator, ale reszte przeznaczył na inne modyfikacje do roweru, bo to jest głupota kupować amorka za 1000, gdzie osprzęt altusa. Zastanów się nad tym . Kupisz sobie R7 i będziesz miał lans na osiedlu, bo to chyba jedyny powód dla którego miałbyś kupić ten amorek, do takiego roweru . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 no to w końcu jaki kupić i za ile a patrzac na mój rower(link jest w 1 poscie) co byś wymienił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Można mieć i wideł za 4 tys pytanie tylko w jakim celu skoro jak piszesz nie jeżdzisz w wymagającym terenie. Wystarczył by porządny sprężynowy ale że są ciężkie to weż powietrznego jak choćby właśnie tego Epicona. W zupełności wystarczy 100 mm a będziesz miał porządny wideł. Nie widzę też sensu dokonywania na razie jakikolwiek zmian w samym rowerze. Jeśli to 8 sp to i tak powyżej Alivio nie podskoczysz. Będzie się zużywał napęd to wtedy wymienisz niektóre części bo to co masz wcale nie jest złe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Mają rację, nie pamiętam tam wątku wyżej ale bierz amortyzator o skoku mniej więcej takim jaki miałeś, żeby geometria była ta sama. Jeżeli zamierzasz modernizować cały rower bujnij się w R7 w innym wypadku kompletnie bezsensowny wydatek bo możesz zmienić masę innych rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 a moze wziąśc o wiele tańszy np. za 400zł i reszte wpakować w coś innego? np.taki? http://allegro.pl/sr...2667393077.html ogólnie cały rower chodzi bardzo dobrze i raczej nie będe w nim nic zmnieniał tylko poprostu kupie cały nowy ale to za jakieś 2 lata zresztą sam już niewiem, mam mętlik w głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 No wreszcie załapałeś o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 No więc również podzielam zdanie szanownego Pana wyżej. Kup taki, powinien starczyć. Jak Ci nie wystarczy to sobie kiedyś kupisz inny, lepszy rower. Ament! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ja bym jednak zainwestował w fox-a, jeśli masz pieniądze a wszystko pozostałe dobrze chodzi to nie rozumiem dlaczego miałbyś sobie odmawiać na rzecz raidona ponad 500gram cięższego i pracującego o wiele gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 raidona ponad 500gram cięższego i pracującego o wiele gorzej. A tam, co będzie se żałował... Niech da dwa koła za amorka, bo lżejszy. A na osprzęcie nadrabia tą wagę 5 razy, a potem i tak kupi nowy rower, z nowym amorkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 no ale szkoda mi wydawać tyle kasy na amorka a może bym wymienił piasty z tyłu i przodu na masywniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Nie rozumiem dlaczego miałbyś sobie odmawiać na rzecz raidona ponad 500gram cięższego i pracującego o wiele gorzej. Stwierdzenie powyższe odzwierciedla całkowicie sens tego co napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Nie czaję już nic z tego tematu . Piszesz, że jeździsz w lekkim terenie - ok. A Ty wrzucasz tutaj w propozycje amorka do DirtJump'u. Potem chcesz zmienić piasty na "masywniejsze" cokolwiek ma to znaczyć. To nie jest tak, że kupisz sobie amorka ze skokiem 200mm i jest lepszy od 100. Do jazdy po lesie czy nawet po górach (turystycznie) wystarczy 100. Nie ma sensu (przynajmniej dla mnie) pakowania w ten rower amorka za 1000zł. Kup sobie jakiegoś epicona czy raidona i będzie git. Oto moje skromne zdanie na temat tego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 a jak myslicie opłaca sie kupić nowe piasty? kupiłbym ten amorek:http://allegro.pl/sr...2667393077.html i jakies piasty np.takie http://allegro.pl/piasty-novatec-nt-f741-nt-f742-32h-biale-bs-i2598234260.html Piszaman sam sie troche pogubiłem Masywniejsze to mi chodziło jakby grubsze zeby lepiej wyglądało no i na pewno będą lepsze od tych moich(moje 100zł za komplet) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 A w jakim celu piasty? Dla lansu czy jakiś konkretny powód? Tak jak już pisałem/liśmy nie ma większego sensu kupienia kilku części, a zostawienia reszty i po roku, dwóch kupienia nowego roweru. Może lepiej zostaw w ogóle ten rower i kup sobie nowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ten raidon jest prawie w cenie epicona http://allegro.pl/amortyzator-sr-suntour-epicon-lo-100mm-disc-kolory-i2647052505.html ale jak wolisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Chyba, że patrząc w przyszłość. Ten rower masz tylko dopuki nie nazbierasz na nowy, więc opłaca się wydać na amor żeby zmienić w tym nowym ;D bo zapewne tam też szału nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Aż tyle pieniędzy nie mam Ogólnie mam 1000zł na rower i mam różne pomysły Teraz zaczął się psuć amorek musze wyjmować ten korek od blokady i dokręcać nim bo tak to zablokowany wchodzi praktycznie cały Po przykręceniu jest już dobrze dlatego myslałem żeby go wymienic zresztą i tak myslałem o wymianie Jestem zwariowany i mam 1000 pomysłów na sekunde dlatego ten temat taki hautyczny i wogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelllo Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 piszaman nie czytasz uważnie pytałem sie jaki będzie nowy do 1000zł dobry a bym wział tańszą uzywke no do tego 1 to był bym wstanie dołożyć no ale do tego 2 to już nie Nawet jesli bym wygrał 100 tyś złoty to nie kupie armora za 2 tys do roweru wartego razem 2 koła zaraz zaraz ten 1 to twój KATO mam racje? hmm? a tak z kompletnie innej beczki Co byście powiedzieli na tą kierwonice? Tak z ciekawości pytam Na jaką kierwonice? Bo nie bardzo rozumiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 niewiem zastanowie się jeszcze troche moze wpadne na jakiś kolejny pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ewentualnie możesz zrobić tak. Jeżeli faktycznie lubisz jeździć na rowerze i nie jest to słomiany zapał... Jeździj sobie na tym rowerze, kup sobie amorka, potem koła. Jeżeli za rok dozbierasz to wstaw stary zestaw, sprzedaj rower i będziesz miał parę rzeczy do nowego. Reszte dokupisz i masz rowerek jak się patrzy. Można? Można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 ups zapomniałem dać linku o tą mi chodzilo http://allegro.pl/ritchey-wcs-wet-white-flat-31-8-580mm-kierownica-i2674765649.html Piszaman ciekawe to co wymysliłes Chyba to będzie dobra opcja a jesli koła to jakie? w jakiej cenie? Warto kupić koło za np 1000zł? Czy to za dużo a może zamało? Rowerem jeżdze przez cały rok każdego dnia tygodniowo robie jakieś 70-80 km dziennie Wymieniać obręcze opony i piasty czy tylko może część koła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Takie rzeczy jak kierownica, mostek, stery, sztyca możesz sobie darować. Ja bym kupił do tego twojego bicykla tylko amorka, a reszte wydał na... .... Coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.