Bajkowiec Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Witam! Przymierzam się do kupna nowego amroka do mojego roweru Mam do wydania 700zł Jeżdze po ulicy i lekkim terenie Chciałbym żeby miał 100-130 mm skoku Na koło 26 http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/1180/Centurion.Backfire.Fun.200/ To mój rowerek Ważne zeby był nowy i koloru białego Nie wiem jaki musi być rozmiar rury sterowej jak to zmierzyć czy skąd wziąśc inforamcje ale na oko moge powiedzieć ze ten co znalałem chyba będzie dobry jesli chodzi o rozmiar rury http://allegro.pl/amortyzator-sr-suntour-epicon-rld-100-mm-manetka-i2638330386.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 100-130 mm skoku Nie za dużo trochę jak na lekki teren? Ile ważysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2012 65 kilo sądze ze będzie więcej bo jeszcze rosne po za tym dobrze wygląda z wieszym amorkiem teraz mam skok 120 a zawsze można dodać mu tardości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 musi być 120 bo inaczej by zaburzyło geometrie tego roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2012 no też mi sie tak wydaje dlatego podałem 100-130 a nie np od 140 -180 No to jaki 120mm kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Myślę, że ten amorek, który zaproponowałeś będzie dobry. BTW. Ja ważę 70kg i jeżdżę na powietrzej 80 w terenie i mi starcza. Co do wyglądu z większy amorem to kwestia gustu... i geometrii . I mam takie pytanko czemu to wymieniasz amora? @Edit Żebyś źle nie zrozumiał. Z tym skokiem nawiązywałem do 130mm. Bez przesady, żebyś pakował tutaj 80, ale 130 wydaje mi się za dużo. Na tym zdjęciu stoi wysoko, więc te 20mm geo by nie pogorszyły, wręcz przeciwnie. Ale to tylko moje skromne zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2012 a i jeszcze jedno chciałbym aby był bez piwotów czy jak to sie nazywa tzn. tylko na tarczówki ?? znudził mi sie po 1:D a po 2 chce lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Ten, który podałeś jest bez piwotów, więc nie ma problemu. A nie lepiej dorwać jakąś używkę? Miałbyś wyżej klasy amora . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2012 no a może za te pieniądze znajdzie sie coś lepszego chociaż mój brat wyrwał bombera wartego 1,5 tys za 600zł no ale wolałbym nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Zawsze możesz poczekać trochę i poszukać czegoś po necie. Moim zdaniem kupując amor, ze względu na to, że poprzedni Ci się znudził to wartałoby poszukać czegoś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2012 no to mozesz poszukać czegoś? Bo ja sie nieznam na tym za dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 a chcesz może fox"a talasa r jeszcze z serwisu nie wrócił.ale ma pełen serwis komora powietrzna lagi i tłumik gdybyś był zainteresowany to pisz po serwisie będzie chodził jak nowy mało używany lagi idealne uszczelki były wymieniane rok temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Teraz na alledrogo nic ciekawego nie widzę, może ktoś kto się bardziej zna Ci pomoże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Warte lub nie. Mówiąc tak, tak samo mogę powiedzieć, że kupiłem foxa za 1000zł wartego 2000 zł . za 700 stów powinieneś coś wyrwać są używki w bardzo dobrym stanie a dużo tańsze wystarczy poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 nowych nie opłaca się używane są tańsze i za taką cenę można znaleźć całkiem przyzwoity amorek na przykład mojego foxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2012 kato 39 jeszcze raz powiesz o tym foxie a znajde cie i ci go wsadze w... no a jakie wogóle polecacie amorki? tak do 1000zł za nowy i może wziąłbym używke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 no a jakie wogóle polecacie amorki? tak do 1000zł za nowy i może wziąłbym używke A Ty dalej z tym z tym nowym, do roweru na takim osprzęcie nie ma sensu wydawania miliardów na amortyzator. Za 700 znajdziesz fajną używkę. Na przykład Foxa talasa od kato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 bez nerwów a samemu to się poszukać nie chce np ten fox http://allegro.pl/ok...2643156503.html fajny amor albo jak chcesz mieć nowego to pike ma regulacje skoku i twardości http://allegro.pl/rock-shox-pike-454-air-u-turn-95-140mm-czarny-bcpl-i2623014344.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2012 piszaman nie czytasz uważnie pytałem sie jaki będzie nowy do 1000zł dobry a bym wział tańszą uzywke no do tego 1 to był bym wstanie dołożyć no ale do tego 2 to już nie Nawet jesli bym wygrał 100 tyś złoty to nie kupie armora za 2 tys do roweru wartego razem 2 koła zaraz zaraz ten 1 to twój KATO mam racje? hmm? a tak z kompletnie innej beczki Co byście powiedzieli na tą kierwonice? Tak z ciekawości pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 wypowie się ktoś jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjciecMajster42 Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 bierz foxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ciut więcej ale porządny i nowy: http://allegro.pl/amortyzator-rst-titan-air-120mm-disc-wyprzedaz-i2628124844.html . Używany to zawsze ryzyko choćby nie wiem jak Cię zapewniali, że stan idealny. A to sporo kasy i ważna część... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 ten rst mi się podobai chyba jego wezme tylko sprawdze czy mi będzie pasował jesli chodzi o tarce i rozmiar steru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 2i regulaminu wie ktos czy mozna przelozyc blokade amortyzatora ? na miejsce recznej, na goleni amortyzatora, ma taka z kierownicy . amortyzatory to xcr'y. dziekuje za informacje. pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 chyba sie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.