Skocz do zawartości

[Zapięcie łancuch] Kryptonite Evo series 4 Integrated VS Kryptonite New York Noose

tomekz1991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie. Który i dlaczego bardziej polecacie? Drugi jest droższy o jakieś 200 zł i do tego krótszy o 15 cm. Ktoś wie dlaczego? Poza tym osobiście nie zauważyłem w specyfikacji jakiejś wielkiej różnicy. Może chodzi o to, że w New Yorku jest kłódka?

Linki do obu zapięć:

Nowy Łańcuch Kryptonite Evo series 4 Integrated (2646134468) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

KRYPTONITE ŁAŃCUCH NEW YORK NOOSE CHAIN 75cm (2668798117) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Napisano

Witaj Tomek.

Myślę, że większa cena jest zasługą również kłódki(i odpowiedz sobie tutaj sam czy jest Ci potrzebna),jak i tego, że w tym droższym ogniwa łańcucha wykonane są jeszcze z domieszką boru a nie tylko manganu.Nie wiem jak to wpływa na wytrzymałość....Co do kłódki, na pewno jest to jednak większe zabezpieczenie...Mógłbyś jeszcze powiedzieć jaki masz rower, bo jeśli rower nie jest warty powyżej jakieś 1200zł to uważam, że nie warto dopłacać.Chyba, że niedługo planujesz zmienić na coś dużo lepszego, wtedy to ma sens ;) Z drugiej strony droższy jest krótszy...No zależy dla kogo ale czasem 15CM a nawet nie czasem robi dużą różnicę :) Osobiście wybrałbym tańszą opcję jeżeli miałbym rower nie warty więcej jak te 1300-ew.1500zł.

• Mod Team
Napisano

Cena roweru dla mnie to sprawa pomijalna (oczywiście w rozsądnej relacji). Ważne jest to że kończąc pracę, wychodząc ze sklepu mam czym wrócić do domu. No i nie mam rozwalonej psychy że jakiś k..as zabrał jak swoje owoc moich wyrzeczeń i westchnień. Do znajomych swego czasu wpadł pod ich nieobecność w domu jakiś gość nieproszony. Zabrał co chciał. Długo dochodzili do siebie i wcale nie finansowo ich powaliło a właśnie to że ktoś naruszył ich bezpieczną strefę, zabrał coś co było ważne ,nieprzeliczalne na kasę.

Zabezpieczenie ma sens zawsze.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ponieważ różnią się klasą zabezpieczenia.

Jak to w życiu tańsze = gorsze

W przypadku Kryptonie - równie dobre ale tańsze ;)

I tak:

Evolution™ Series 4

http://www.kryptonitelock.com/Pages/ProductInformation.aspx?PNumber=000808

Klasa zabezpieczenia 8

"High security disc-style cylinder is pick and drill resistant"

New York Noose

http://www.kryptonitelock.com/Pages/ProductInformation.aspx?PNumber=999539

Klasa zabezpieczenia 9

"Higher security disc-style cylinder with reinforced anti-drill, anti-pull protection system"

plus dodatkowo drugi ma grubsze ogniwa o 2mm...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...