Manitoupower Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Witam mam pytanie . Posiadam 29er authora. Wsumie z orginalu tylko rama zostala . Posiadam hamulce hayesa dyno compi wlozone tarcze 8 calowe. Ale niestety z biegiem czasu przyznalem racje kumplowi ze dalem za duze tarcze . Pytanie moje bzmi jakie tarcze dac 6 czy 7 cali. Mam amorek z przodu manitou tower pro. Kolega podpowiada ze najlepiej dac przod 7 cali a tyl 6 . Czy ktos moze pomoc doradzic i w czym pomaga ze na przod dam wieksze a na tyl mniejsze . Odrazu mowie ze kupoje tarcze hayesa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Daj na przód 180mm a na tył 160mm.zdecydowanie wystarczy większa tarcza z przodu daje większą sile hamowania,a z tylu maksymalna wymagana siła to taka,żeby zablokować koło.mam swój miernik-muszę móc postawić rower na koło i zablokować tylne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Mam z przodu 180 mm, a z tylu 160 mm przy srednich hamulcach, tj. Juicy 3. Wiekszych tarcz mi nie potrzeba, co najwyzej lepsze zaciski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitoupower Napisano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Dziekuje za pomoc tarcze i adaptery zamowione . I zaciski polmetalowe tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi