Skocz do zawartości

[opony] Jakie opony z dużymi napisami na asfalt.

blahas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !!!

Panowie poszukuje opon na obręcze 26 które spełniały by następujące warunki: były ciche, miały bardzo małe opory toczenia, oraz miały duże ładne napisy na boku. Jeżdżę jakieś 95% po asfalcie i 5% w lekkim terenie. Szukałem opon z takimi napisami ale tylko wśród opon terenowych widywałem takie spore napisy. Inną kwestią jest to że na zdjęciach w sklepach internetowych nie ma pokazanego niejednokrotnie boku opon :( Liczę że pomożecie :)

Napisano

Maxis denator i kenda to typowe slicki :) a Ja jednak wolałbym żeby lekki teren był w moim zasięgu :) wolałbym cos bardziej semi slick :)

A co powiecie o schwalbe hurricane?

I jak ma się Maxxis Cros Mark do cichości i małych oporów ?

Napisano

Mam hurricane, na asfalt ok. W większym piachu parę razy mnie wysadziły z siodła. Na asfalcie praktycznie bezszelestne. Napisy to ja prawdę mówiąc mam gdzieś, ale chyba nie są duże.

Napisano

Jeśli chodzi o duże ładne napisy, to pamiętaj - Furious Fred znaczy Wściekły Fredek :-)

Chcesz jeździć na Wściekłych Fredkach ?

Napisano

2i regulaminu

Chce jeździć na ściekłych Fredkach ale sa dla mnie za drogie :) Stanwczo :) Muszę szukać czegoś tańszego :(

Napisano
duże ładne napisy na boku

Nie kumam tego parametru :) mi się wydaje że opona ma jeździć a nie wyglądać.

A czy napis jest ładny to kwestia gustu ...

Ze względu na parametry jezdne na zaproponowany teren proponuje Geax Mezcal napis też ma ...

opona-geax-mezcal-29x2.1.jpg

Pozdro

Napisano

Maxis denator i kenda to typowe slicki

Oj, kolega chyba nie jeździł na Kendach Flame. Są to opony zwiększające opór toczenia po asfalcie, są używane raczej do celów ozdobnych. Lepiej od nich na asfalcie sprawdzają się opony klockowe.

Napisano

Kolego @@blahas,

wiele zależy również jakie masz fundusze i możesz przeznaczyć na opony :D Ja dzisiaj odebrałem moje Schwalbe Black Jack HS407 26x1,9 ... Mają dość duży biały napis właśnie Schwalbe Black Jack.Nie wiem jak się bd. sprawowały u mnie, ale są polecane...Myślę, że jakbyś zakupił tą oponkę w rozmiarze 2,0/2,1 byłaby idealna do twoich potrzeb ! Jest to opona budżetowa, kosztuje ok.40zł/szt. ! Za tą cenę jest super...Jednak jeśli masz ok.70-80zł myślę, że lepiej poszukać czegoś lepszego :D Napisz swój budżet to się postaramy cuś dobrać ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...