spider2000 Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Witam. Mam hamulce Magura HS-33 na przód i tył. Byłem z nich bardzo zadowolony, ale osttanio zauważyłem anstępujące symptomy: -hamulce zaczęły tracić na sile hamowania (i nie jest to wina klocków) -w 1 cylindrze klocek nie chce sie cofać... Czym mogą być spowodowane te problemy i czy da sie je wentualnie rozwiązać? Model moich hamulców to prawdopodobnie 2004r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GokuSSJ6 Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 -hamulce zaczęły tracić na sile hamowania (i nie jest to wina klocków) Miałem to samo- wymieniłem płyn i luzik -w 1 cylindrze klocek nie chce sie cofać... spróbuj pobawić się regulacją przy klamce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spider2000 Napisano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 A masz może jakiś poradnik dot. zmiany oleju, tj. spuszczania starego, nalewania nowegi i odpowietrzania? Zabawy regulacją przy klamce są, ale: -Jak ustawie na"mało" to klocki się cofają, ale hamowanie jest marne... jak zwiększę to siła jest większa ale 1 cylinder się nie cofa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloszek Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Siema, najprawdopodobniej strata siły hamowania wynika z faktu iż hamulec się poprostu zapowietrzył. Aby odpowietrzyć hamulec musisz mieć wezyki ze specjalnymi końcówkami, strzykawkę oraz olej (!!MINERALNY!! nie żaden DOT). i przepuszczasz od cylindra do klamki. Nowy olej wypchnie stary i tyle. Masz jakieś pytania to pisz na gg 3891303, bo nie cche mi się pisać instrukcji teraz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spider2000 Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 A czy to, że tłok sie nie cofa to też wina zapowietrzenia? Spróbuję cię złapać jak będziesz na GG . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pachfin Napisano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 to że tlok sie nie cofa t osie nazywa zabrudzenie i fachowo sie t ousuwa wykalaczka i wacikei mdo uszu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 a czy ktoś wie gzie mozna w warszawie wymieć płyn w hs11? albo kupić zestaw do wymiany płynu? w moim hs11 (mam od wczoraj)jest słąba sieł hamowania przedniego hamulca, podejrzewam że są zapowietrzone i dobrze było by wymienić płyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pachfin Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 http://www.sklep.bikestacja.pl/index.php?cPath=26_78 tutaj masz zestawy do magury ServiceKity klocki i inne duperele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.