Skocz do zawartości

[2500-3000]MTB - XC

tokaru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, prosiłbym o poradę co wybrać, naczytałem się tego już tyle że mam mętlik w głowie. Na wstępie oglądałem coś takiego :

Giant 12 Talon 2 M

Cannondale 12 Trail SL 4 M gry

TREK 4500 DISC MATT BLACK 2012

oraz mój faworyt ( głównie design :P, aczkolwiek jak bardzo przydaje się blokada amortyzatora w manetce ? ) :

CUBE�Acid 26

Rowerem jeżdzę cały dzień ( jeśli jestem w pracy ) głównie po mieście, zaś w wolnym czasie lubię podążać tam gdzie mi wzrok pozwoli, z zasady cały rok o ile warunki nie są tragiczne.

Napisano

Giant 12 Talon 2 M - ma mniej biegów i raidona lod

Cube Acid 26 - ma 30 biegów i rockshox xc 32 solo air!

Ja mam rowerek na 27 biegach i na rockshoku xc 28 tk i rodzina rs xc jest naprawde dobra.

Co do raidona to miałem okazje troszkę w terenie pojeździć i żadna rewelacja, powietrznego rs'a dopasujesz do własnych potrzeb, i zyskasz na wadze.

Witam, prosiłbym o poradę co wybrać, naczytałem się tego już tyle że mam mętlik w głowie. Na wstępie oglądałem coś takiego :

Giant 12 Talon 2 M

Cannondale 12 Trail SL 4 M gry

TREK 4500 DISC MATT BLACK 2012

oraz mój faworyt ( głównie design :P, aczkolwiek jak bardzo przydaje się blokada amortyzatora w manetce ? ) :

CUBE�Acid 26

Rowerem jeżdzę cały dzień ( jeśli jestem w pracy ) głównie po mieście, zaś w wolnym czasie lubię podążać tam gdzie mi wzrok pozwoli, z zasady cały rok o ile warunki nie są tragiczne.

Muszę dodać bo nie zwróciłem uwagi na twoje pytanie, co do poplocka(manetki blokady skoku) to ja mam tego xc 28 tk bez manetki i używanie blokady na podjazdach sięgając ręką na prawą goleń i potem znowu odblokowanie amora jest uciążliwe. Manetka blokady skoku jest bardzo przydatna!

Napisano

Giant najlepszy ma amor a Cube przerzutki, ja osobiscie bralbym Cube a najlepiej jakbys dozbieraj do Cube LTD PRO ;)

Dozbieranie nie wchodzi w grę, i tak mocno przekraczam budżet zakładany początkowo. W tym przedziale cenowym znajdę jeszcze coś ciekawego ? A jakieś opinie o tym Cannondale ? Rowery unibike są dość tańsze, spowodowane jest to tym że jest to nowa firma czy raczej nie brać ich pod uwagę ?

Napisano

Cannondale jest lekki (12,7kg) jednak RST Omega nie jest jakimś super amorkiem jaki by pasował do tej ramy, w dodatku osprzęt alivio 3x9...

Cube acid 26 - na allegro widziałem w konfiguracji z amorkiem RS Recon Air za 3099zł ! W dodatku osprzęt deore 3x10 (tylna xt) No i robi wrażenie, niedawno widziałem ziomka jadącego na takim cacku i muszę powiedzieć że rowerek bardzo zgrabny.

Gdybym dysponował kwotą 3000zł to postarałbym się potargować z tym kolesiem z allegro i kupić Cube Acid 26

Napisano

a jesteś przekonany, że już obecnie potrzebujesz tarczówek? Może dobrą opcją byłby Mbike renegade? Mój kumpel dorwał na v-kach za 2k zł... trochę wazy i ma recona z przodu ale przy takiej cenie mozna pomyśleć o zmianie nie których komponentów w przyszłości nie przekraczając twojego budzetu. ewentualnie z rowerków podobnych cube'owi co do geometrii jest jeszcze RADON.

Napisano

Ostatecznie wybór padł na Giant Talon 1 model 2011 r. :) Podobno ramy Cube z 2012 pękają przy główce i jest potem problem z gwarancją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...