KONAbiker Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Mam z tyłu tą deorkę z tarczą xt i coś mi tam brzęczy, ale nie mam pojęcia, co to może być. Wszystko jest dokręcona na pałe, więc nie ma takiej możliwości, że coś brzęczy, bo nie jest dokręcone. I co dziwne brzęczenie zaczyna sie dopiero jak sie dochodzi do 30km/h i powyżej Pomóżcie mi, co to może być i jak to zlikfidować??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Moze tarcza ma minimalne skrzywienie i obciera o klocki i wpada w wibracje, które sa słyszalne dopiero przy 30km/h ? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Tez tak mi hampelek ocierał powyżej pewnej prędkości. Musiałem lekko zmienić położenie zacisku względem tarczy , bo po prostu klocki są osadzone dość luźno (zarówno w 525 jak i 535) i stąd to dzwonienie (vel ocieranie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Ta pierwsza teoria mi sie podoba Ale do tej pory jeszcze czegos takiego nie słyszałem, czy to faktycznie jest możliwe? Tarcze rzeczywiście mam delikatnie skrzywioną. A druga teoria... Zmieniałem położenie zacisku już 3 razu, odkąd usłyszałem brzęczenie i nic nie dało A o tym, że to właśnie luźne klocki walą o tarczę tez juz myślałem, ale chyba nie, bo sprężynka, która je rozpycha jest dosyć sztywna, więc to chyba odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 bo sprężynka, która je rozpycha jest dosyć sztywna, więc to chyba odpada u na początku tez myślałem że odpada - ale potem się zdziwiłem Rozumiem, że zacisk regulowałeś na połączeniu adapter-zacisk? A nie adapter uchwyt ramy? Co do krzywych tarczy, to moja też jest lekko "chycona" ale na razie udało się wyregulować tak, że nie ma problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Regulowałem już adapter - zacisk i adapter - uchwyt na ramie i nic nie dąło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.