Skocz do zawartości

[deore 535 tył] brzęczenie

KONAbiker

Rekomendowane odpowiedzi

Mam z tyłu tą deorkę z tarczą xt i coś mi tam brzęczy, ale nie mam pojęcia, co to może być. Wszystko jest dokręcona na pałe, więc nie ma takiej możliwości, że coś brzęczy, bo nie jest dokręcone. I co dziwne brzęczenie zaczyna sie dopiero jak sie dochodzi do 30km/h i powyżej :( Pomóżcie mi, co to może być i jak to zlikfidować???

Ta pierwsza teoria mi sie podoba ;) Ale do tej pory jeszcze czegos takiego nie słyszałem, czy to faktycznie jest możliwe? Tarcze rzeczywiście mam delikatnie skrzywioną.

A druga teoria... Zmieniałem położenie zacisku już 3 razu, odkąd usłyszałem brzęczenie i nic nie dało ;) A o tym, że to właśnie luźne klocki walą o tarczę tez juz myślałem, ale chyba nie, bo sprężynka, która je rozpycha jest dosyć sztywna, więc to chyba odpada.

bo sprężynka, która je rozpycha jest dosyć sztywna, więc to chyba odpada

u na początku tez myślałem że odpada - ale potem się zdziwiłem ;)

Rozumiem, że zacisk regulowałeś na połączeniu adapter-zacisk? A nie adapter uchwyt ramy?

Co do krzywych tarczy, to moja też jest lekko "chycona" ;) ale na razie udało się wyregulować tak, że nie ma problemów :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...