Skocz do zawartości
  • 0

[rower] FELT RXC Elite

dery

Pytanie

Witam!

Chciałem zaprezentować mój nowy rower do ścigania

FELT RXC Elite 17,5

Amortyzator przedni - Rock Shox Reba SL

Mostek - FELT

Kierownica - FELT

Gripy - FELT

Sztyca - FELT

Siodełko - WTB SIlverado

Hamulce - Hayes HFX 9

Manetki - Shimano Deore

Przerzutka tył - Shimano XT

Przerzutka przód - Shimano XT

Korba - Shimano XT

Kaseta - Shimano XT

Łańcuch - KNC

Koła - Maxic Crossride

Opony - Continental Race Kng 2,2

Pedały - Shimano PD-M520

28383414.jpg

Najbliższe plany to prawdopodobnie nowa kierownica prosta KCNC bo obecna jest bardzo wąska i nie przepadam za giętymi kierownicami. Potem pewnie zajmę się hamulcami może Avid Elixir albo nowe Deore

pozdrawiam i zachęcam do komentowania :)

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Obrócenie mostka = sportowa pozycja. A skoro rower ma być do ścigania, to właśnie taką powinieneś zajmować :)

Podkładki też możesz wywalić. Pokombinuj z ustawieniami i wybierz takie, które będzie dla ciebie najwygodniejsze.

Witam kolege ze stajni ;) Jak Ci sie jeździ na tej ramce? Nie czujesz za bardzo wycieniowanych widełków carbonowych? W sumie to jak mocniej przycisne i mam odrobine mniej powietrza w oponkach to czuje się troche jak na fullu, ale nigdy nie miaem okazji zapytać się nikogo innego ujeżdżającego felta o jego odczucia... Rowerek fajny, ale jakoś brakuje mi kolorowych akcentów, zeby troszke go "odsmutnić"

pozdrawiam

Mam kolorowe kapselki od wentylków :)

Szczerze mówiąc to mam rower stosunkowo krótko i nie mam odniesienie do dobrych ram jedynie do levela A2.

I w porównaniu do Krossa jestem bardzo zadowolony zarówno ze sztywności jak i z geometrii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...