karolg Napisano 25 Września 2012 Napisano 25 Września 2012 Cześć, W nowym rowerze mam wentyle presty a przez to mały otwór na wentyl w obręczy. Od zawsze miałem samochodowe, pozostałe rowery w domu też takie mają, więc najchętniej bym zrobił podmiankę. Moje pytanie brzmi - czy mogę bezpiecznie rozwiercić obręcz o te 2 mm? Będzie to miało znaczący wpływ na jej wytrzymałość? Nie uśmiecha mi się kombinowanie z przejściówką.. Załączam zdjęcie mojej obręczy: http://imageshack.us...0924205431.jpg/ pzdr!
nomosz Napisano 25 Września 2012 Napisano 25 Września 2012 Rozwierć sobie wiertłem ósemką. Tego materiału zbierze sie z otworu tyle co kot napłakał. Tylko dokładnie wytrząśnij opiłki.
adriansocho Napisano 25 Września 2012 Napisano 25 Września 2012 Ja przewiercałem wietrłem 8,5 mm, można też 8 mm, ale trzeba je lekko pochylić, żeby poszerzyć otwór. Koniecznie trzeba stępić krawędzie otworu.
Mod Team Puklus Napisano 25 Września 2012 Mod Team Napisano 25 Września 2012 Otwieram tymczasowo na prośbę
karolg Napisano 26 Września 2012 Autor Napisano 26 Września 2012 Wiem, były podobne tematy, różne głosy się pojawiały - a to że bez problemu można, a to że obręcz zaprojektowana pod preste nie da rady ze schraderem. Dlatego chciałem zasięgnąć opinii dotyczącej konkretnie tej obręczy co na zdjęciu. Widać tam rysunek przekroju - ni to płaska, ni to stożkowa. Po poszerzeniu, otwór zająłby całą szerokość tej górnej, płaskiej części.. @Puklus - dzięki Jeśli nic się ciekawego nie wydarzy to zamykaj i nie było tematu
qwaq Napisano 26 Września 2012 Napisano 26 Września 2012 Ja swoją Generation XC rozwierciłem pod Schredera i nie ma żadnego problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.