Skocz do zawartości

[obręcz] Rozwiercenie pod wentyl schradera

karolg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

W nowym rowerze mam wentyle presty a przez to mały otwór na wentyl w obręczy. Od zawsze miałem samochodowe, pozostałe rowery w domu też takie mają, więc najchętniej bym zrobił podmiankę. Moje pytanie brzmi - czy mogę bezpiecznie rozwiercić obręcz o te 2 mm? Będzie to miało znaczący wpływ na jej wytrzymałość? Nie uśmiecha mi się kombinowanie z przejściówką..

Załączam zdjęcie mojej obręczy:

http://imageshack.us...0924205431.jpg/

pzdr!

Napisano

Rozwierć sobie wiertłem ósemką. Tego materiału zbierze sie z otworu tyle co kot napłakał. Tylko dokładnie wytrząśnij opiłki.

Napisano

Wiem, były podobne tematy, różne głosy się pojawiały - a to że bez problemu można, a to że obręcz zaprojektowana pod preste nie da rady ze schraderem. Dlatego chciałem zasięgnąć opinii dotyczącej konkretnie tej obręczy co na zdjęciu. Widać tam rysunek przekroju - ni to płaska, ni to stożkowa. Po poszerzeniu, otwór zająłby całą szerokość tej górnej, płaskiej części..

@Puklus - dzięki :) Jeśli nic się ciekawego nie wydarzy to zamykaj i nie było tematu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...