Skocz do zawartości

[naped] Jak często zmieniacie?

mapiec

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie kaseta hg40 i 2 łańcuchy hg40 w rowerze zimowym wytrzymały trochę ponad 5000 km, ale ze 4000 km napęd dostawał po du..ie w zimę, a takie warunki mocno niszczą napędy. Na koniec łańcuch ślizgał się na środkowej koronce na korbie, z tyłu kaseta miała spiłowane 5 koronek w miarę równomiernie. Z kolei w szosówce kaseta sora i łańcuch hg40 wytrzymały ok 10000 km i jeszcze można by na nich jeździć dłużej, ale profilaktycznie napęd poszedł do wymiany.

Jeśli masz nowe: łańcuch i kasetę i po 1000 km Ci skacze napęd, to spróbuj pojeździć na innych koronkach z tyłu, po jakimś czasie powinno się ułożyć

Ja również myślę że przeskakuje na skutek źle wyregulowanej przerzutki. Łańcuch i kaseta jeśli jeździły razem nie powinny się inaczej rozciągnąć tymbardziej że przeskakuje ta na której autor posta jeździł najczęściej a nie której używał rzadko.

Ja również myślę że przeskakuje na skutek źle wyregulowanej przerzutki. Łańcuch i kaseta jeśli jeździły razem nie powinny się inaczej rozciągnąć tymbardziej że przeskakuje ta na której autor posta jeździł najczęściej a nie której używał rzadko.

Dokładnie tak jak kolega napisał, jeżeli łańcuch nie skakał zaraz po założeniu, a zaczął po 1 tyś km to jest problem z regulacją. U mnie napęd XT plus 3 łańcuchy HG73 wytrzymały 20 tyś km i jeszcze teraz ze 2 zimy w zimówce pojeżdżą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...