Grand231 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Witam mam problem z kołem przednim, otóż na dzisiejszym treningu podczas prowadzenia roweru poślizgnąłem się i wywróciłem się tak nieszczęśliwie że jakimś cudem mocno przekrzywiłem na bok obręcz Mavic XM 317 Disc, stąd moje pytanie czy to koło da się jeszcze wycentrować czy lepiej kupić nową obręcz. Obręcz nie jest jakoś szczególnie odkształcona tzn nie ma nigdzie pęknięć czy zagięć, jest tylko w jednym miejscu przekrzywiona tak jakby było mocno scentrowane koło w tym miejscu. Jest to koło z roweru startowego, gdzie nie może być kompromisów. Jak sądzicie?, dzięki za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 dzisiejszym treningu Trenujesz prowadzenie roweru? A na poważnie, spróbuj wycentrować, jeśli to niewiele da będziesz się musiał myśleć o nowej obręczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Akurat było to już po;), prowadziłem rower po zwykłej ścieżce... , kurcze cały sezon startowy bez awarii a tutaj człowiek rozwali koło prowadząc rower;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Zależy jak poważnie uszkodziłeś obręcz. Jak niewiele można próbować to centrować, lub rozebrać naprostować obręcz i złożyć na nowo. Zapodaj jakiś obraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.