Skocz do zawartości

[6000-6500] Ful 29er w góry Beskidy

bomber

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam teraz HT nie jest to jakiś super sprzęt ale też nie najgorszy i nie jestem zbyt zadowolony,po prostu na zjazdach nie daje rady. Przede wszystkim chodzi mi o to że by w miarę przyjemnie wyjechać i bardzo przyjemnie zjechać, więc ma to dla mnie znaczenie czy będzie bujać czy nie .

Jakie to szczęście, że obecnie są takie mozliwości techniczne aby temu zaradzić.

Napisano

Bardzo ciekawy temat. Osobiscie wolałbym żeby potoczyl się w strone FS29, bo tez mnie to mocno interesuje. Tylkoczas mnie absolutnie nie nagli wręcz przeciwnie;) Będę z wypiekami na twarzy przygladal się dyskusji;)

• Mod Team
Napisano

a masz 180? bo ja raptem 4cm mniej i mam właśnie M Stumpa i czuję się nader komfortowow na niej. Może lec się gdzieś przymierzyc?

Nawet sztyca Speca PostCommond - wow?!

Jedyny minus nie licząc dyskusyjnej wielkości to brak Braina z tyłu - czyli świetne Cabrio ale dach się zacina i nie otwiera :)

• Mod Team
Napisano

wiem, że to powrót lub trzymanie się 26", w dodatku sprzęt półciężki .... i w dodatku czekało by Cię składanie :) ale patrząc na takie oferty czy nie warto zaryzykować? :)

Zawsze za rok sprzedaż i z pewnością wiele nie stracisz

http://allegro.pl/ra...2695509830.html

..jest też piękny Trance (i ten model byłby lepszy) ale raczej pod niską osobę bo 16", równie za mały pieniądz

ogólnie tak sobie myślę-bez pospiechu a na pewno coś dobrego się trafi (w temacie 26")

Tak w ogóle przy Twojej niepewności między 26 a 29..wiesz jaki rozmiar byłby tu najlepszy? :)

Napisano

tylko po co brain w rowerze nie do wyścigów, pewno i tak będzie cały czas ustawiony na pełną aktywność.

przy wzroście ~180cm według mnie już spokojnie 29er ma sens

Reign i ten Spec też ładnie wyglądają :)

• Mod Team
Napisano

no brain jak to brain, ja się nie ścigam a mam włączony na 100% to nie platforma przymulająca.

Tylko na długie zjazdy ustawiam ful otwarty ale to żeby nie męczyć zaworków, uszczelek itd choć wg zapewnień Kalego z VarioBika nie ma się co obawiać o wnętrze.

Napisano

Dodam swój głos w sprawie rozmiaru. Mam 176 cm wzrostu i brykam na Camberze Expercie 26" w rozmiarze M. Gdy szukałem roweru pod swój wzrost nawet mi przez głowę nie przeszło by brać 29", być może dlatego że "stara szkoła" głosiła kiedyś że do zjazdów szybkich i pokrętnych lepsze są rowerki mniejsze. Duże koła poprawiają komfort bo są w stanie "przelecieć" nad drobnymi dziurami i korzeniami w drodze. Moim zdaniem charakter jazdy ma także dużo do gadania przy doborze rozmiaru. Proszę magistrów fullistyki i 29"-nistyki o przebaczenie i poprawienie moich wywodów.

Napisano

Dołączę się do dyskusji,

mam 190cm, przymierzam sie albo do trance albo reigna, czy naprawdę warto rozważać tylko 29 cali, bo do tej pory zakładałem , że zakupię 26.

dzięki za odp.

Napisano

Tak w ogóle przy Twojej niepewności między 26 a 29..wiesz jaki rozmiar byłby tu najlepszy? :)

Nie dałem rady dzisiaj się przymierzyć ale myślałem że 26 to będzie L a 29 M co do jakiś konkretnych wymiarów,długości poszczególnych rurek to nie wiem jakie były by dla mnie dobre :) operuje raczej wielkościami ogólnymi

Napisałem też do tego Czecha wczoraj z propozycją ale brak odp :(

Napisano

Stumpjumper FSR z 2010/2011 jest mniej krowiasty niż model 2009 czy 2012 , ja przy 182 cm mam L z 2010 i jest akurat, jednak modelu z 2009 nie wziął bym w rozm. L .

Napisano

Akurat, to znaczy akurat, idealnie dopasowana do moich preferencji co do pozycji na rowerze oraz stylu jazdy, prowadzenie w terenie dokałdnie takie jakie mi odpowiada .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...