SuWeK Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Siema mam pytanie czy te opony 26"/1,0" nadaja sie do wypraw z sakwami (oczywiscie trasa bedzie biegnac po asfalcie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raffi Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Mam ją zalożoną pod trenażer. Chlopak od którego ją kupowalem namawiał mnie żebym takie zakładał na szosę więc chyba jak najbardziej TAK. Wszystko jeszcze zależy od wagi bagażu. Ja natomiast mam problem z nabiciem ich do zalecanego ciśnienia. Z tego co pamiętam to powinno wejść 6,5-7 At., natomiast mi weszło najwięcej z kompresora w sklepie rowerowym 5 At. Widocznie mają jakiś słaby. Ogólnie polecam oponki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuWeK Napisano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 ja tam swoje rowery pompuje na stacjiu benzynowej shell kompresor jest dobry darmowy i prosty w obsludze a takze dokladny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raffi Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Tak jako ciekawostkę podam, że moja Kenda Kontender wytrzymała 2700 km i się dosłownie rozsypała Nadmieniam, że wszystkie kilometry zostały przejechane na trenażerze. Zorientowałem się, że coś jest nie tak jak zobaczyłem dziwne czarne punkciki na ścianie za rowerem. To były kawałki opony. Już czekam na kolejną, teraz zamówiłem dwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuWeK Napisano 14 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 a 2700 km dla opony szosowej to duzo? czy malo? :035: na trenazerach opony zuzywaja sie szybciej czy wolniej? pytam bo nigdy nie mialem doswiadczenia z oponami szosowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 właśnie ile można jeździć na oponach asfaltowych np kenda zeby sie nadawały do użytku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.