Skocz do zawartości

[Opony] Continental Race King... problem z kapciami :)

dery

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

3.5bar to maksymalne ciśnienie podane przez Conti a nie rekomendowane

Kurde, myślisz ze czytać nie umiem? Na pudełku wyraźnie pisze ze rekomendowane ciśnienie to 3,5 bara, a na oponie wyraźnie pisze ze max. ciśnienie to 4,5 bara.

Napisano

Kurde, myślisz ze czytać nie umiem? Na pudełku wyraźnie pisze ze rekomendowane ciśnienie to 3,5 bara, a na oponie wyraźnie pisze ze max. ciśnienie to 4,5 bara.

jednak masz rację, zwracam honor :) nie ma czym się denerwować

Napisano

Aby nie zakładać nowego tematu mam pytanie odnosnie tych opon.

Ceny 26x2.2 drut zaczynaj sie od 49-59zł za ten sam model oraz 26x2.2 zwijana za ok 75 do 89zł.

Jestem zdecydowany do zakupu 2szt do roweru żony.

Pierwsze pytanie czy dopłacac do modelu zwianego-nie zalerzy mi na wadze jedynie na trwałosci i pytanie nr dwa na allegro jak i w sklepch widziałem dwie inne wersje na jedych jest duży napis continental po przeciwległej stronie race king 2.2 a na innych nie ma.Któras jest nowsza czy któras to podróba?

NIe chciał bym kupic starej zleżałej opony.

Napisano

Pierwsze pytanie czy dopłacac do modelu zwianego-nie zalerzy mi na wadze jedynie na trwałosci

Nie dopłacać,jeśli waga jest obojętna.Osobiście nie kupiłbym opony made in India(ale czy są dostępne w Polsce inne?).

Tylko czemu Continental? Sporo bubli tej firmy krąży po Polsce.

Może Kenda SBE?

Może Schwalbe Smart Sam?

Napisano

Co do ciśnienia i przebijalności tych opon, to ja jeżdzę stale 90 % czasu na ciśnieniu 3,5 Atm - 90 kg i przez 2 lata złapałem jednego kapcia od gwoździa. Byłem z nimi w Tatrach, Bieszczadach, w Izerskich Górach, Singletreku pod Smrkem, Rychlebskich Scieżkach oraz na wszystkich maratonach Mazovii w tym roku.

Czasami jak trasa była śliska zmiejszałem ciśnienie do 2,8 atm ale nigdy w górach.

Opony zwijane 26 x 2,2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...