Mod Team sznib Napisano 4 Października 2012 Mod Team Napisano 4 Października 2012 3.5bar to maksymalne ciśnienie podane przez Conti a nie rekomendowane Kurde, myślisz ze czytać nie umiem? Na pudełku wyraźnie pisze ze rekomendowane ciśnienie to 3,5 bara, a na oponie wyraźnie pisze ze max. ciśnienie to 4,5 bara.
Nevermore Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 Kurde, myślisz ze czytać nie umiem? Na pudełku wyraźnie pisze ze rekomendowane ciśnienie to 3,5 bara, a na oponie wyraźnie pisze ze max. ciśnienie to 4,5 bara. jednak masz rację, zwracam honor nie ma czym się denerwować
pawelllo Napisano 5 Października 2012 Napisano 5 Października 2012 Aby nie zakładać nowego tematu mam pytanie odnosnie tych opon. Ceny 26x2.2 drut zaczynaj sie od 49-59zł za ten sam model oraz 26x2.2 zwijana za ok 75 do 89zł. Jestem zdecydowany do zakupu 2szt do roweru żony. Pierwsze pytanie czy dopłacac do modelu zwianego-nie zalerzy mi na wadze jedynie na trwałosci i pytanie nr dwa na allegro jak i w sklepch widziałem dwie inne wersje na jedych jest duży napis continental po przeciwległej stronie race king 2.2 a na innych nie ma.Któras jest nowsza czy któras to podróba? NIe chciał bym kupic starej zleżałej opony.
nemo2009 Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 Pierwsze pytanie czy dopłacac do modelu zwianego-nie zalerzy mi na wadze jedynie na trwałosci Nie dopłacać,jeśli waga jest obojętna.Osobiście nie kupiłbym opony made in India(ale czy są dostępne w Polsce inne?). Tylko czemu Continental? Sporo bubli tej firmy krąży po Polsce. Może Kenda SBE? Może Schwalbe Smart Sam?
m81wwski Napisano 10 Października 2012 Napisano 10 Października 2012 Co do ciśnienia i przebijalności tych opon, to ja jeżdzę stale 90 % czasu na ciśnieniu 3,5 Atm - 90 kg i przez 2 lata złapałem jednego kapcia od gwoździa. Byłem z nimi w Tatrach, Bieszczadach, w Izerskich Górach, Singletreku pod Smrkem, Rychlebskich Scieżkach oraz na wszystkich maratonach Mazovii w tym roku. Czasami jak trasa była śliska zmiejszałem ciśnienie do 2,8 atm ale nigdy w górach. Opony zwijane 26 x 2,2.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.