riverraid Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Czołem wszystkim! Potrzebuję Waszej pomocy. Jeżdżę na rowerze do pracy, codziennie ok. 16km w jedną stronę, po warszawskich chodnikach i ścieżkach, na starym Decathlonie Rockrider 5.1. Przejechałem na nim już wiele tyś. km i czas znaleźć następcę tego staruszka. Po głowie od dłuższego czasu chodził mi jakiś model crossowy, ale ostatnio zobaczyłem coś takiego i już wiem że do takiego wyglądu roweru będę dążył: Problem jest taki, że powyższy rowerek – Koga Supermetro kosztuje 1000€, których chwilowo nie posiadam:). Dlatego też chciałbym złożyć rower w podobnym designie. Na stronie producenta brak informacji o wymiarach ramy. SuperMetro (M) - Rowery Koga Moje założenia: -rama musi być matowo czarna w geometrii crossowej, coś koło 19” -delikatne czerwone dodatki w osprzęcie, -bez tarczówek, -osprzęt napędowy klasy powiedzmy Tiagra, -przedni widelec pojedynczo amortyzowany Moje pytania: -gdzie szukać części z takimi kolorowymi elementami (słabo znam rynek rowerowy) i jakie byście mi polecili, oprócz tych które widać ewidentnie w specyfikacji (niestety większość to autorskie części Kogi)? -jaką ramę polecacie jako odpowiednik ramy Koga? Dzięki za pomoc. Pozdrower!
riverraid Napisano 24 Września 2012 Autor Napisano 24 Września 2012 Chciałbym zmieścić się w 2k zł. Części oczywiście mogą być używane.
kadargo Napisano 24 Września 2012 Napisano 24 Września 2012 Może przyjrzyj się tej aukcji? http://allegro.pl/rower-miejski-cannondale-bad-boy-17-i2645280047.html
Darek14 Napisano 24 Września 2012 Napisano 24 Września 2012 Nie jest wcale prosto kupić samą -tego typu- ramę, a dodatkowe wymagania typu lakier czarny mat czynią temat BARDZO trudnym. Akurat na allegro jest coś takiego: http://allegro.pl/cube-sl-cross-pro-speedbike-rama-56-cm-i2630363531.html Z tego co się orientuję w geometrii Cube to 56 cm w rzeczywistości wynosi 52 cm.
Gagarin40i4 Napisano 24 Września 2012 Napisano 24 Września 2012 http://www.kross.pl/pl/2013/inzai Chyba najbardziej podobny, niestety reszta nie odpowiada raczej twoim wymagania
riverraid Napisano 25 Września 2012 Autor Napisano 25 Września 2012 dzięki za rady, poszperałem po sieci i ze znalezionych, podobnych cześci, kupionych osobno wychodzi mi około 3k zł i 8600g (bez ramy). Więc skórka za wyprawkę i lepiej byłoby kupić oryginał. Dlaczego o firmie Koga jest tak mało opinii w sieci, a w Polsce szczególnie?
ByCzXD Napisano 25 Września 2012 Napisano 25 Września 2012 Super rowerek:) Gdybyś znalazł jakiś sklep internetowy z takimi częściami kolorowymi to daj znać, też właśnie szukam czerwone zaciski hamulcowe do mojego crossa i na allegro nic takiego nie ma. Co do koloru matowego,to świetnie to wygląda, zastanów się nad tą ramą którą zaproponował Kadargo bo jest bardzo podobna. Mi osobiście bardzo się podoba. Jeśli złożysz taki rower to wrzuć fotki
riverraid Napisano 25 Września 2012 Autor Napisano 25 Września 2012 Super rowerek:) Gdybyś znalazł jakiś sklep internetowy z takimi częściami kolorowymi to daj znać, też właśnie szukam czerwone zaciski hamulcowe do mojego crossa i na allegro nic takiego nie ma. Co do koloru matowego,to świetnie to wygląda, zastanów się nad tą ramą którą zaproponował Kadargo bo jest bardzo podobna. Mi osobiście bardzo się podoba. Jeśli złożysz taki rower to wrzuć fotki Większość kolorowych części jest dostępna np na ebayu. Pewnie przez zimę będę kompletowac. Daj znać czego potrzebujesz, to zrobimy wspólnie jakieś zamówienie. Kusi mnie trochę ten czerwony tekkro auriga:) Co do ramy, to na aukcji jest 17, a ją potrzebuje 20cal
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.