Skocz do zawartości

[problem]Siodełko Revel 2

Angelof17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem z siodełkiem a dokładniej z zaciskiem w rowerze Giant Revel 2 (http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/revel.2/9167/49304/). Chodzi o to, że wszystkim zacisk chodzi luźno, nie wymaga siły do jego zaciśnięcia i siodełko takiej osobie nie spada. U mnie to wygląda tak: przy minimalnym podniesieniu lub opuszczeniu siodełka muszę regulować - i + docisk i dopiero zacisnąć motylka wkładając w to dużo siły. Jeżeli za słabo zacisnę motylka to siodełko po chwili jazdy zaczyna opadać i obracać się.

To powinno tak wyglądać?

Napisano

jak już to siodełko leży na sztycy, i chodzi Ci pewnie o zacisk sztycy, no wiele osób ma problem ze zjeżdżającymi sztycami, ja mam na to rade, zaciskam z całej siły ile wlezie :PP

Napisano

Moze sprawdz, czy na sztycy nie jest za duzo smaru/brudu lub w samej rurze podsiodlowej :rolleyes:

Ja przy czyszczeniu kiedys dalem za duzo smaru i mi kolokwialnie mowiac opadalo, pomimo mocnego dokrecania zacisku. Z sila, takze nie ma co przesadzac, wszystko z umieram.

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Jeżeli chodzi o smar/brud to nic tam nie mam, dosłownie jest sucha. A zacisk tak mocno muszę zaciskać że został on raz wygięty. O zamianie nawet nie myślę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...