Angelof17 Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Witam. Mam problem z siodełkiem a dokładniej z zaciskiem w rowerze Giant Revel 2 (http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/revel.2/9167/49304/). Chodzi o to, że wszystkim zacisk chodzi luźno, nie wymaga siły do jego zaciśnięcia i siodełko takiej osobie nie spada. U mnie to wygląda tak: przy minimalnym podniesieniu lub opuszczeniu siodełka muszę regulować - i + docisk i dopiero zacisnąć motylka wkładając w to dużo siły. Jeżeli za słabo zacisnę motylka to siodełko po chwili jazdy zaczyna opadać i obracać się. To powinno tak wyglądać?
rybciasum Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 jak już to siodełko leży na sztycy, i chodzi Ci pewnie o zacisk sztycy, no wiele osób ma problem ze zjeżdżającymi sztycami, ja mam na to rade, zaciskam z całej siły ile wlezie :PP
Angelof17 Napisano 23 Września 2012 Autor Napisano 23 Września 2012 No dokładnie o to mi chodzi, nie mogłem sobie słowa dobrać. Czyli nic nie da rady zrobić aby lepiej chodził ten zacisk?
mariusz231 Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Moze sprawdz, czy na sztycy nie jest za duzo smaru/brudu lub w samej rurze podsiodlowej Ja przy czyszczeniu kiedys dalem za duzo smaru i mi kolokwialnie mowiac opadalo, pomimo mocnego dokrecania zacisku. Z sila, takze nie ma co przesadzac, wszystko z umieram. Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
rybciasum Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 moożna go wymienić to nie drogie, aczkolwiek jak dla mnie bezsensowne bo tego wystarczy mocniej docisnąć i będzie ok
Angelof17 Napisano 23 Września 2012 Autor Napisano 23 Września 2012 Jeżeli chodzi o smar/brud to nic tam nie mam, dosłownie jest sucha. A zacisk tak mocno muszę zaciskać że został on raz wygięty. O zamianie nawet nie myślę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.